Sport

2012.04.30. 12:01

Rali vb: kettős Citroen győzelem Argentínában

Sebastien Loeb nyerte a rali világbajnokság ötödik fordulóját, az Argentin Ralit. A nyolcszoros világbajnok immáron 7 dél-amerikai és 70 világbajnoki futamgyőzelemmel büszkélkedhet.

A dobogó második fokára a Citroen Total csapatának másik pilótája, Mikko Hirvonen álhatott fel. – írja a RallyCafe.hu. A harmadik helyen, égészen az utolsó pillanatig Dani Sordo autózott, ám a verseny utolsó szakaszán, a Power Stagen Ford Fiesta RS WRC-je meghibásodott, így a bronzérmet végül az Adapta World Rally Team pilótája, Mads Ostberg szerezte meg. A negyedik helyen Martin Prokop, míg az ötödiken Thierry Neuville ért célba Argentínában. Ez a helyezés mind a két versenyző számára eddigi pályafutása legjobbját jelenti. Prokop produkciója a DMACK gumigyár számára is kimagasló siker, hiszen a kínai cég abroncsaival még sosem értek el ilyen előkelő eredményt korábban.

Kiélezett harcban

A hatodik helyet a Ford nagy visszatérője, Petter Solberg szerezte meg. A Mr. Hollywoodnak becézet pilóta az Argentin Rally elején kormánymű hiba miatt jelentős hátrányba került, de nem adta fel. Solberg lenyűgöző teljesítménnyel sorra nyerte a gyorsasági szakaszokat, míg végül egészen a hatodik helyig lépett előre és a plusz pontokat érő Power Stagen is diadalmaskodni tudott. A Volkswagen Motorsport versenyzői az egész futam során kiélezett harcban álltak egymással, ám Andreas Mikkelsen Skodájának meghibásodott első felfüggesztése miatt csak Sebastien Ogier fejezte be a versenyt. Ogier hetedik helyre hozta be Szuper 2000-es Fabiáját ezzel megelőzve az orosz Evgeny Novikovot és a katari Nasser Al-Attiyahot.

A 2012-es Argentin Rally végeredménye

1. S. LOEB M 5:34:38.8

2. M. HIRVONEN +15.2

3. M. ØSTBERG +3:10.4

4. M. PROKOP +9:45.3

5. T. NEUVILLE +11:17.6

6. P. SOLBERG +12:02.2

7. S. OGIER +12:25.3

8. E. NOVIKOV +21:10.2

9. N. AL-ATTIYAH +28:22.6

10. O. TÄNAK +37:19.5

A JóAutók.hu használtautó kínálata: eladó Citroen Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén a linkre kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!