Sport

2012.04.03. 19:21

Az EL-indulás belső motiváció

Több nyelven beszélő, bajnoki dobogós, vagy kupagyőztes külföldi edzőt keres a DVTK.

Több nyelven beszélő, bajnoki dobogós, vagy kupagyőztes külföldi edzőt keres a DVTK.

Sajtótájékoztatót tartottak a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatánál kedden, a hétfői edzőváltásról, és mivel az alaphírt már mindenki feldolgozta, egyből a közepébe vághattak az újságírók, akik kérdéseikkel bombázták a négy megjelent házigazda közül kettőt, Dudás Hunort, a DVTK-t működtető cég ügyvezetőjét, és Szentes Lázárt, a klub szakmai igazgatóját (Szentes Lázár két jövőbeni segítőjének, Borbély Péter és Szentiványi József edzőknek nem jutott a több mint egy órán át záporozó kérdésekből).

Dudás Hunor az edzőváltás okáról ezúttal sem mondott mást, mint amit hétfőn nyilatkozott lapunknak, vagyis nem azért született ez a döntés, mert nem elégedettek az eredményekkel, hanem a mutatott játék, a fejlődési folyamat megtorpanása, a csapat és edzők közötti harmónia hiánya miatt kellett távoznia az első csapattól Benczés Miklós, eddigi vezetőedzőnek.

– Nem készültünk arra, hogy edzőváltás lesz, de hétfőn a Benczés Miklóssal és Szentes Lázárral folytatott beszélgetés során erre az elhatározásra jutottunk – jelentette ki Dudás Hunor. – A legkézenfekvőbb megoldást választottuk, azt hogy Szentes Lázár vigye tovább a csapatot, több ok miatt is, ezek közül csak az egyik, hogy nem szerettünk volna anyagi plusz kiadásokat.

Három opció

Az Észak-Magyarország azon kérdésére, hogy miként kell elképzelni ezt a felkérés, volt-e ebben döntési szabadsága Szentes Lázárnak, Dudás Hunor így válaszolt:

– Három opció volt, ezt tűnt a legjobbnak, a legkevésbé kockázatosnak. A másik két lehetőség az volt, hogy gyorsan keressünk egy másik magyar edzőt, a bajnokságból hátra lévő nyolc meccsre, a harmadik, hogy idehozunk egy külföldi edzőt a lehető leghamarabb, ezzel kitéve magunkat annak, hogy esetleg elhamarkodott döntést hozunk. Így viszont van néhány hetünk arra, hogy megtaláljuk azt a külföldi edzőt, akivel a jövőben együtt fogunk tudni dolgozni.

Arra a felvetésünkre, hogy ezek szerint a hazai edzők nem olyan jók, hogy hosszú távon szóba jöhetnének, illetve, hogy milyen elvárásaik vannak a majdani vezetőedzővel szemben, a DVTK ügyvezetője így válaszolt:

– Mivel sok külföldi játékosunk van, ezért az edzőnk csak úgy lehet sikeres, ha megfelelő kommunikációs képességekkel rendelkezik, több nyelvet beszél, tudja, ismeri a siker receptjét, azt hogy miként lehet dobogóra kerülni, egy kupát megnyerni. Úgy ítéljük meg, hogy nincs olyan magyar edző, aki ezen kritériumainknak megfelel, ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének jó magyar edzők.

Az EL indulásról

Az Észak-Magyarország arra is kíváncsi volt: az Európa Liga indulás, mint elérendő cél, a kvázi többségi tulajdonos, Leisztinger Tamás elvárása az ügyvezetéssel, csapattal szemben, vagy a klub menedzsmentjének belső motivációja?

– Egyik sem, és mindegyik – kezdte válaszát Dudás Hunor. – Minden embernek van valamilyen belső motivációja, mi úgy érezzük, hogy ott vagyunk a lehetőség kapujában. Ha szerencsésen alakulnak a dolgok, akkor az ötödik hely elérése is El-indulást érhet. Azon vagyunk, hogy ezt a lehetőséget megragadjuk, már csak azért is, mert ez az elmúlt évtizedek legnagyobb diósgyőri sikere lenne.

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint Leisztinger Tamás részéről ezen a téren nincs nyomás az ügyvezetés és a csapat felé, az ügyvezető azt felelte, hogy nincs. Arra a kérdésünkre, hogy mi lesz akkor, ha a mostani, edzőváltó döntéssel nem sikerül EL-indulást érő helyen végezni, lesz-e ennek bárkire nézve következményei, Dudás Hunor így válaszolt:

– Nem, nem lesz következménye, de én kudarcként élném meg ha ez így történne.


Miskolc - Miskolc polgármesterének hétfői nyílt levele utóéletet „szült”.

– Az utolsó csepp a siófoki játék volt a pohárban, de már voltak előzmények, jelek – mondta a keddi sajtótájékoztatón Szentes Lázár szakmai igazgató, megbízott vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!