Sport

2012.03.30. 10:53

NYKK: Meglovagolnák az esélytelenséget

Két esély a bentmaradás biztosítására: nyerni Sopronban vagy a Jászberénynek veszíteni Kecskeméten.

Két esély a bentmaradás biztosítására: nyerni Sopronban vagy a Jászberénynek veszíteni Kecskeméten.

Hány és hány esélye volt már a Marso-Vagép NYKK-nak arra, hogy az osztályozó biztos elkerüléséhez elégséges egyetlen győzelmet megszerezze. Az esély az utóbbi két meccsen, Szegeden és a Debrecen ellen is elúszott, így a Szedeákkal és a hármak közül legrosszabb helyzetben lévő Jászberénnyel az utolsó két fordulóban is a tizenharmadik helyezés elkerüléséért küzd. Míg a berényiek Kecskeméten, a szegediek pedig Pécsen játszanak szombaton, addig az NYKK Sopronban lép fel. Ha Ferenczi Tamás legénysége tavalyi alapszakaszbeli bravúrját megismételve nyerne a hűség városában vagy a jászságiak veszítenének, akkor az utolsó játéknapnak ebben a tekintetben már nem lenne tétje.

– Ha az utóbbi két fordulóban nem az történt volna, ami, és lenne kedvünk viccelődni, akkor most azt mondanám, hogy Péntek Doktor állítja össze a csapatot – kezdte a nem túl biztató előjelekkel Ferenczi Tamás, az élvonalbeli férficsapat edzője. – Az utóbbi időben rendszeresen foglalkoztatott játékosok közül csak Polyák László tudta a hetet végigdolgozni, a többiek minimum egy, de inkább több edzést kihagytak sérülésük miatt. Éppen ezért még nem lehet tudni, hogy a négyből melyik három légiós utazik, és a kezdőcsapat is csak az utolsó pillanatban állhat össze. Ezzel együtt persze mindent megteszünk majd Sopronban, és abban is bízunk, hogy a két balszerencsés véget ért találkozó után ezúttal ránk mosolyog majd a szerencse.

Az NYKK az utóbbi két meccsen nem bírta el a tétet, és kaposvári vereségével hirtelen a soproniaknak is létszükséglet lett a szombati győzelem a felsőházért vívott harcban. Előfordulhat, hogy most az ellenfél omlik össze a meccs jelentőségének súlya alatt?

– Tény, a Sopronnak is van veszítenivalója, de hazai pályán jól szerepelnek, győzelmeinek rendre az első negyedben ágyaznak meg, így fontos, hogy átvészeljük a nyitó periódust – válaszolta Ferenczi Tamás. – Tavalyi bravúrunk alkalmával is igen rosszak voltak az előjelek, akkor sem mi voltunk a favoritok, hátha most is meg tudjuk lovagolni az esélytelenséget.

Ha pedig mégsem, akkor nagyon fognak szurkolni a Kecskemétnek a nyíregyháziak...

 NB I. A csoport

Férfiak, a 25. (utolsó előtti) forduló menetrendje

Szombat: Szolnok–Körmend (15.45), Sopron–Marso-Vagép NYKK, Kecskemét–Jászberény, Falco KC–Kaposvár, Pécsi VSK–SZTE-Szedeák (valamennyi 18), Paks–Albacomp (19).Már lejátszották: Zalaegerszeg–Debrecen 74–91.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!