Sport

2012.02.06. 16:23

Kovács Nikolett három díjat kapott a motoros díjkiosztón

Budapest, 2012. február 6., hétfő (MTI) - A Magyar Motorsport Szövetség 2011-es bajnoki szezonjának díjkiosztóján Kovács Nikolett három díjat is átvehetett tavalyi sikereiért.

Budapest, 2012. február 6., hétfő (MTI) - A Magyar Motorsport Szövetség 2011-es bajnoki szezonjának díjkiosztóján Kovács Nikolett három díjat is átvehetett tavalyi sikereiért.

 

A női bajnokság - amely a kevés induló miatt ismét kupasorozat lett - értékelését magabiztosan nyerte meg a 29 éves pilóta, akinek saját bevallása szerint nem ez a díj a legkedvesebb.

Harmadik helyen zárt a Superstock600-as kategória bajnoki versengésében, ráadásul egyedüli nőként vette fel a harcot a férfiakkal. Kovács és a második helyezett Péntek László egyaránt 45 pontot gyűjtött, így az utolsó versenyen elért helyezés döntött közöttük, ez pedig 8 századdal utóbbinak kedvezett.

A harmadik elismerés egy különdíj volt a gyorsasági szakág vezetőjétől, Hirtling Gábortól. Az apropó pedig a tavalyi endurance világbajnokság utolsó, katari futamán elért hatodik hely, amelyet egy női csapat tagjaként ért el a versenyző.

"Izgalmas szezont tudhatok magam mögött, ami az anyagi nehézségek ellenére is szép sikereket hozott. A Hungaroringen (1:56.914) és a Pannónia-ringen (2:00.416) is sikerült tovább javítanom a női pályacsúcsot a 600 köbcentiméteres motorommal, amikre szükség is volt, hogy a fiúk közt is meg tudjam állni a helyem" - értékelt Kovács. "Sajnos csak egy Alpok-Adria bajnoki futamon volt lehetőségem elindulni, de ott 10. lettem harminc pasi között a nemzetközi mezőnyben."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!