Sport

2012.01.26. 17:14

Füstmentes DVTK stadion?

Miskolc - Egy nyílt levelet hoztak be szerkesztőségünkbe DVTK-szurkolók, akik dohányfüst mentes lelátót szeretnének.

Miskolc - Egy nyílt levelet hoztak be szerkesztőségünkbe DVTK-szurkolók, akik dohányfüst mentes lelátót szeretnének.

Az Élhető Diósgyőrért Egyesület elnöke, Molnár Béla, aki a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának drukkere, és egy szurkolótársa, Péchy Tibor kereste fel csütörtökön délelőtt az Észak-Magyarország szerkesztőségét, és egy nyílt levelet adtak át, amellyel – tartalma szerint – azt szeretnék elérni, hogy a DVTK stadionban a tiltsák meg a dohányzást.

– Nem új ez a kezdeményezés, különböző fórumokon másfél éve ostromolom a diósgyőri klub vezetését, hogy tiltsák be a dohányzást a lelátókon, ugyanis a nem dohányzókat zavarja a cigarettafüst – mondta Péchy Tibor. – Mint közforgalmú intézmény üzemeltetőjének, a DFC Kft.-nek jogában áll a teljes dohányzási tilalmat elrendelni, ezt fogalmaztuk meg nyílt levelünkben, amelyet a klub elnökének, Dudás Hunor ügyvezetőnek címeztünk.


[poll id="118"]


Arra a kérdésünkre, hogy hogyan lehetne betartani egy ilyen rendelkezést, Molnár Béla úgy válaszolt, hogy szerinte egyszerűen, a szektor rendjére most is vigyázó biztonsági szolgálat felügyelhetné ezen a téren is a rendet.

Azt is megkérdeztük a nyílt levél aláírótól, hogy elfogadhatónak tartanának-e egy olyan kompromisszumot, hogy ha első lépésként a DVTK stadion belül füstmentes szektorokat hozna létre a klubvezetés, erre azonban határozott nemmel felelt Péchy Tibor, és mint mondta: álláspontjuk szerint megfelelő az a javaslatukban szereplő megoldás, amely szerint a lelátók alatt a kerítés melletti részen kellene kijelölni dohányzó részeket, hogy azok akik nem bírják ki a meccset rágyújtás nélkül, oda mehessen el cigarettázni.

– Jobb érzésű dohányosok is úgy nyilatkoztak, hogy támogatják ezt a kezdeményezést, de van egy réteg, akikkel nem lehet mit kezdeni, ezért van szükség ennek az intézkedésnek a meghozatalára – jegyezte meg Péchy Tibor. – Jó lenne, ha az NB I-es klubok közül elsőként Diósgyőrben valósulna meg a lelátók füstmentessége, és biztos vagyok benne, hogy a pozitív példa után sorozatban csatlakoznának ehhez, nem csak az élvonalbeli klubok.


Az egyesületről

Az Élhető Diósgyőrért Egyesület elnökét, Molnár Béla, amikor arra kértük, hogy néhány szóban mutassa be szervezetüket a következőket mondta: "Tavaly nyáron alakult az egyesület, 13 fő alapította, pedagógusok, mérnökök, akik engem, egykori játékvezetőt, fizikai tanár bíztak meg az elnöki teendők ellátásával. Az egyesület azzal a céllal jött létre, hogy a városrész kulturális-, sport életét, egészségvédelmét segítse. Ez utóbbi két terület is kapcsolódik a most elindított kezdeményezéshez, ezért is álltunk az ügy mögé."


Majd később

Dudás Hunort, a DVTK ügyvezetőjét, mint a nyílt levél címzettjét megkérdeztük a felvetésről, aki azt mondta, hogy a most, a tavaszi szezon előtt biztosan nem lesz lépés ebben az ügyben.

– Nem foglalkozunk most ezzel a kérdéssel, leghamarabb júniusban, a következő szezon előtt – mondta Dudás Hunor. – Szurkolóink között nem csak olyanok vannak, akik nem dohányoznak, hanem olyanok is akik igen, rájuk is tekintettel kell lennünk. De mondom, ez nem egy akut probléma, nem olyan, ami azonnali intézkedést igényelne.

Arra a felvetésünkre, amely szerint lehetne-e az a megoldás, hogy a lelátó egyes részei, például a tribün és az állóhelyi szektorok közül néhány lenne füstmentes, Dudás Hunor ezt válaszolta:

– Ez lehet a megoldás, de azért nem most, mert több mint 2000 bérletesünk van, akik amikor megváltották az éves belépőjüket nem szembesültek olyan kikötéssel a helyük kiválasztásakor, hogy ott nem dohányozhatnak. Ezért mondom azt, hogy leghamarabb a következő szezon előtt lehet ez téma, amikor az esetleges füstmentes szektorok kialakításakor mindenki eldöntheti, hogy hova váltsa meg bérletét, belépőjét. 


Egy nyílt levelet hoztak be szerkesztőségünkbe DVTK-szurkolók, akik dohányfüst mentes lelátót szeretnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!