Sport

2011.11.08. 12:11

Készíthetik a szurkolók a sálat, sapkát, ülőpárnát

Kedden érkezik Miskolcra a magyar férfi jégkorong-válogatott, este már edzés a jégcsarnokban.

Kedden érkezik Miskolcra a magyar férfi jégkorong-válogatott, este már edzés a jégcsarnokban.Pénteken, szombaton és vasárnap a Népkertben rendezik meg a Négy Nemzet Tornát, amelyen a mieink mellett a japánok, az olaszok, továbbá az osztrákok vesznek részt. Miskolc nem egyszer bizonyította már, hogy jó színvonalon képes házigazdája lenni bármilyen jégkorongos eseménynek, ám annak, hogy ez az erőfelmérő Borsodba került, kerülhetett, előzménye az is, hogy tavaszszal (annak ellenére, hogy a szervezők már meghirdették) mégsem a megyeszékhely adott otthont a budapesti divízió I-es világbajnokság előtti egyik Magyarország - Szlovénia válogatott összecsapásnak – született meg ez a döntés az utolsó pillanatban. A szövetség főtitkára, Kovács Zoltán azonban az Észak-Magyarországnak tett tavaszi nyilatkozatában elmondta, mindképpen kárpótolni fogják a miskolci szurkolókat, ezért elképzelhető, hogy ,,ide adják” a Négy Nemzet Tornát. Így is történt, tehát készíthetik sáljukat, sapkájukat, ülőpárnájukat a szurkolók, akik jegyeket nem csak közvetlenül a meccsnapokon válthatnak, hanem elővételben is a jégcsarnok gazdasági irodájában 8 és 16 óra között.

A válogatott szereplése miatt szünet lesz a Mol Ligában. A Macik – Greg Lindqvist edző irányítása mellett – vasárnap és hétfőn három foglalkozáson vettek részt (melyből kettő volt ,,jeges”), és ez a terv keddre is. Azt követően azonban öt szabadnapot kapnak az MJJSE hokisai, igaz, nem mindenki.

Romániai túra

Budai Krisztián, valamint Vladimir Dubek éppen a Négy Nemzet Tornán húz válogatott mezt, a Szlovéniában játszó U20-as gárdában Gyenes Dávid, Orosz Szilveszter, Miskolczi Márk és Túróczy Örs korcsolyázhat jégre (csapatkijelölés kedd este), az U18-as nemzeti együttessel pedig Ritó László utazik Franciaországba, Meribelbe.

A Jegesmedvék legközelebb Romániában szerepelnek a közös magyar–román bajnokságban, november 18-án Csíkszeredában, 20-án Brassóban, 22-én pedig Bukarestben.

ÉM-MI


A Négy Nemzet Torna programja:

November 11., péntek

14.30: Ausztria – Olaszország

18.00: Magyarország – Japán

November 12., szombat

13.30: Ausztria – Japán

17.00: Olaszország – Magyarország

November 13., vasárnap

13.30: Japán – Olaszország

17.00: Magyarország – Ausztria


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!