Sport

2011.11.10. 15:01

A hajdúságiak megszorongatnák a bajnokot

Debrecen - A DEAC Armada a Rába ETO gárdáját fogadja a Hódosban.

Debrecen - A DEAC Armada a Rába ETO gárdáját fogadja a Hódosban.

Előkelő vendégeket fogadnak a DEAC Armada futsalosai az NB I kilencedik fordulójában, a hajdúságiak a bajnok Rába ETO együttesével csapnak össze pénteken 19.30-tól a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. Bár az utóbbi hetekben többször is megbotlottak a győriek, ennek ellenére nem a tabellán ötödik helyen álló cívisvárosi gárda számít a találkozó esélyesének.

A Győr a favorit

– Az ETO a meccs favoritja, ez nem kérdés – fogalmazott a DEAC szakvezetője, Kozma Mihály, aki korábban a zöld-fehéreket is trenírozta.

– Biztos, hogy ellenünk is mindent meg fognak tenni a sikerért, ugyanis a jövő héten Bajnokok Ligája-összecsapás vár rájuk és nem mindegy, milyen hangulatban, mekkora önbizalommal futnak neki a nemzetközi erőpróbának. A mi dolgunkat rendkívül megnehezíti, hogy többen sérültek a csapatból, ezért nem számíthatok Angyalos, Szentjobbi és Tomescu játékára sem. Ebből következik, hogy a győriek ellen a fiatalabb, rutintalanabb futsalosaink kapnak majd lehetőséget, meglátjuk, élnek-e vele! – nyilatkozta Hajdú-bihari Naplónak a szakember.

Szoros eredményt remél

A trénernél arra is rákérdeztünk: a nehézségek ellenére mi lehet a siker kulcsa?

– A mérkőzés elején szeretnénk agresszíven és zártan védekezni, lassítani a bajnokcsapat egyébként igen gyors tempóját. Valószínűleg nem szeretnének a BL-meccs előtt megsérülni a vendégek, ezért lehet, kicsit óvatosabbak lesznek, ebben lehet a mi esélyünk. A célunk, hogy szoros eredmény érjünk el, ám számunkra az ezután következő két hátralévő derbi a fontos, amelyeket ha meg tudjuk nyerni, akkor ott maradhatunk az élmezőnyben. A sérülések miatt elég rossz lelkiállapotban van a társaság, amin sokat javítana egy kiegyenlített mérkőzés a bajnokcsapattal szemben – vélekedett Kozma Mihály.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!