Sport

2011.10.29. 19:24

Nagy lépés az MK negyeddöntő felé

A női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első meccsén idegenben nyert a Vasút.

A női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első meccsén idegenben nyert a Vasút.Röplabda. A női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzését játszotta szombaton a Szolnoki Főiskola RKSI és az Albrehct-Miskolci VSC-MISI, a Tisza parti városban.

Az első szettben villámrajtot vett a hazai csapat (4-1), és a folytatásban is őrizték az előnyüket (12-9). Ekkor a miskolci együttes sok hibát vétett, kereste a saját játékát, és ezúttal nem a nyitásfogadásokkal akadt gondjuk a vasutasoknak, az ütőjáték volt az, ami nem sült (13-11). Aztán a szett középén sikerült összekapnia Toma edzőnek a vendégeket, és egységes csapatjátékkal, látványos megmozdulásokkal átvették a vezetést (14-16), majd a megszerzett előnyt megtartva, a végjátékban Kovács E. bombaütésével megnyerték a játszmát.

Szett eleji elhúzások

A második játékrész elején megint elment a Szolnok (7-2), de 9 pontnál beérték őket a vendégek, akiket 12-16-ig vitt előre a lendület. Ekkoriban Rédei és Szajkó játszott igazán jól, és az összességében egységes csapatmunka újabb játszmagyőzelmet eredményezett.

A harmadik játékrész elején viszont a Miskolc húzott el olyan előnnyel, ami szinte előre vetítette a sikert (1-7). Aztán a hazaiak egyéni jó ütőteljesítményükkel felzárkóztak 2-3 pontos különbségre, ami a szett végéig megmaradt (20-23). Ekkor leblokkolt az MVSC, a Szolnoknak 26-25-nél még szettlabdájuk is volt, de innen felállt a vendégcsapat, és Oláh bombájával megnyerték a meccset.

Az MK nyolcaddöntő visszavágóját november 6-án, vasárnap 17 órától Miskolcon játssza a két csapat.


Jegyzőkönyv

Szolnoki Főiskola RKSI – Albrecht-Miskolci VSC-MISI 0:3 (-23, -20, -27)  

Szolnok, 150 néző. V.: ifj. Szabó P. Pőcze.

 

Szolnoki Főiskola RKSI: Szikszai, Szepesi, Illés, Pintér, Karakas, Szigediné. Csere: Pamek (liberó), Kiss (liberó), Kovács, Kun G., Kun B., Szívós. Edző: Litkei Gábor.

 

Albrecht-Miskolci VSC-MISI: Oláh, Leidgeb, Rédei, Kovács, Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy (liberó). Edző: Toma Sándor.

 

Litkei Gábor: – Gyenge nyitásfogásunk rányomta a bélyegét a mérkőzésre.

Toma Sándor: – Nagyon féltünk ettől a mérkőzéstől, örülök, hogy a csapat szépen, fokozatosan magára talált, és a harmadik szett végi megingás ellenére határozottan hozta a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!