Sport

2011.10.04. 17:12

Barrichellót "gyilkolásra" szólította fel a mérnöke

Budapest - Miután a héten hatalmas felháborodást keltett, hogy Felipe Massa versenymérnöke, Rob Smedley rádión közölte a pilótával, hogy "pusztítsa el" Hamiltont a szingapúri F1-es GP-n, sokan felszólaltak már, hogy ezeket a rádióüzeneteket nem kell azért szó szerint venni, és hogy semmiféle rosszindulat nem volt a kijelentés mögött.

Budapest - Miután a héten hatalmas felháborodást keltett, hogy Felipe Massa versenymérnöke, Rob Smedley rádión közölte a pilótával, hogy "pusztítsa el" Hamiltont a szingapúri F1-es GP-n, sokan felszólaltak már, hogy ezeket a rádióüzeneteket nem kell azért szó szerint venni, és hogy semmiféle rosszindulat nem volt a kijelentés mögött.Több szakértő is azon a véleményen volt, hogy nem kell szó szerint érteni az ilyesmit, és hogy ezzel csak motiválják a versenyzőt, az adott pillanatban. - írja a formula.hu. Jó példa erre, a 2006-os Kínai Nagydíjon történt eset, amely most ennek az ügynek kapcsán került elő: ebben a rádióüzenetben Jock Clear, Rubens Barrichello akkori mérnöke, szó szerint felszólította a pilótát, hogy ’ölje meg’ Heidfeldet: „Fél másodpercet hoztál rajta, fél másodpercet az első szakaszban Heidfelden. Most gyere közel hozzá, és öld meg, mielőtt megnő a hőmérséklet.”

Túl későn fékezett

Abban azért senki nem kételkedik, hogy ezt sem szó szerint kellett érteni, viszont a dolog érdekessége, hogy mikor Barrichello végül utolérte Heidfeldet, túl későn fékezett, belecsúszott a BMW Sauberbe, így a német defektet kapott, a brazilnak pedig sérült az első szárnya.  Barrichello hatodikként, Heidfeld hetedikként sántikált be a célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!