Sport

2011.10.22. 11:48

A Macik, ha nehezen is, de behúzták

Miskolc - A MOL Liga 13. játéknapja keretében tegnap este ismét hazai környezetben szerepeltek a Jegesmedvék.

Miskolc - A MOL Liga 13. játéknapja keretében tegnap este ismét hazai környezetben szerepeltek a Jegesmedvék.Jégkorong.  A találkozó alaphangját a 7. percben Saluga adta meg, aki Fodor és Lindgren segédkezésével lőtt szép gólt mindössze két másodperccel azután, hogy letelt a vendégek első kisbüntetése (1-0). Az első harmad derekán Rafaj ütőjében volt a sárga-feketék második gólja, de – benne is maradt... Ezután elcsorgott egy-egy kétperces az eredmény változása nélkül. Az első szünet előtt viszont „bepaszírozta” egyenlítő gólját a Brassó. Sijka fogásért kiült, Rajcak pedig egy méterről a ketrecbe tessékelte a korongot (1-1).

Kettős emberelőny

A második húsz percben egy ideig kettős emberelőnybe kerültek a Macik, s játékosaik tüzeltek is becsülettel, de

nem tudtak hálót rezegtetni. A szívós hazaiak azonban egy pillanatig sem mondtak le a gólszerzésről és a minden

idegszálával az eredményességre törő Rafaj (29. perc: 2-1), majd alig több mint hatvan másodperc múlva Dubek (30. perc: 3-1) jelezte, hogy itt MJJSE-siker születik majd. A miskolci előny növekedhetett volna, de a kettős emberelőnyből nem sikerült profi tálni, így a harmadik harmadra maradt a kétgólos fór, így aggodalomra azért nem volt ok. 

A záróharmad elején Bonar meleg angol szavakkal „üdvözölte” Halassy vezetőbírót, aki nyomban kiosztott neki 10 perc fegyelmit, miközben jobbára csak a brassói kapu előtt pattogott a korong. A közönség bíztatta-hajszolta kedvenceit és nem is volt baj Salugáék lendületével, az emberelőnyös szituációk értékesítésével azonban hadilábon álltak. A 47. percben aztán egyszeriben nyílttá vált a meccs, hiszen Rajcak öt a négy ellen volt eredményes (3-2), majd jött a hidegzuhany: az egykor Miskolcon is szerepelt Borsos egyenlített a 49. percben (3-3). Már-már a levegőben lógott a hosszabbítás, de Szilágyi az 55. percben emberelőnyből feltette az i-re a pontot (4-3). Az izgalmas hajrában nem változott semmi, így ha nyögvenyelősen is, de megszületett a várva várt hazai győzelem

- ÉM-KT -


Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – Corona Fenestela Brasov 4-3 (1-1, 2-0, 1-2)

 Miskolc, 1000 néző. V.: Halassy, Gangel, Soós.

MJJSE: Budai K. – Chmelo, Jarabek (1), Dubek 1, Saluga 1 (1), Bonar (1), LádaP., Lindgren (1), Fodor (2), Sijka (2), Rafaj 1, Budai R., Urbán, Ritó, Szilágyi1, Miskolczi, Orosz, Mokrai, Popovics, Túróczy, Gyenes (k). Vezetőedző: GregLindqvist.Brasov: Polc – Nagy Cs., Varga M., Antal Zs., Basilidesz, Zsók L., Filip (1), Laczkó,Péter R., Rajcak 2 (1), Bartzen (2), Adorján, Dávid A., Fodor Cs., Imecs, Borsos 1(1), Péter Zs., Bálint Zs., Lőrincz, Pál Z., Fülöp (k). Vezetőedző: Antal Előd.

Kiállítások: 10+10 perc fegyelmi (Bonar), ill. 25 perc + végleges fegyelmi (Dávid A.).

Greg Lindqvist: – Elégedett vagyok a három ponttal, az emberelőnyben nyújtottjátékunkkal azonban nem. Öt a három ellen több gólt is kellett volna ütnünk,ez nem sikerült, ami majdnem megbosszulta magát.Antal Előd: – Szoros és kiegyenlített meccsen veszítettünk. Fokozatosan javulunk,a játékunk lendületet azonban a sok kiállítás miatt megszakadt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!