Sport

2011.09.26. 15:00

DVSC - DVTK: 800 vendégjegy a rangadóra

A DVSC-DVTK foci bajnokin telt ház várható, és a vendégszektor nem bővíthető.

A DVSC-DVTK foci bajnokin telt ház várható, és a vendégszektor nem bővíthető.A labdarúgó NB I 11. fordulójában, ezen a héten vasárnap 16 órától a listavezető Debreceni VSC vendége lesz a negyedik helyen álló Diósgyőri VTK csapata. A találkozót a helyszínen csak kevés diósgyőri drukker tudja majd megtekinteni, ugyanis a vendégszektor befogadóképessége Debrecenben meglehetősen csekély, itt csak 800 néző elhelyezésére van lehetőség. Azon érdeklődésünkre, hogy van-e esély arra, hogy kibővítsék a vendégszurkolók számára a lelátórészt, vagy hogy a hazai ultrákkal szemközti kapu mögött található részen helyezzék el a DVTK szimpatizánsait (ugyanis itt többen férnének el), a debreceni klub cégvezetője, Szilágyi Sándor a következőket nyilatkozta:

- Nem tudunk 800 jegynél többet adni, ezt a kontingenst már el is küldtük Diósgyőrbe. A vendégszektor bővítésére nincs lehetőség, a kapu mögötti rész egyáltalán nem jöhet szóba, hiszen oda sok bérletet eladtunk, de másik irányba sem tudunk bővíteni, mert élénk az érdeklődés Debrecenben a mérkőzés iránt, és számunkra az elsődleges az, hogy saját szurkolóink igényeit elégítsük ki. Sajnálom ezt a helyzet, és bár láttam a DVTK-nak a Győr elleni meccsét, - ezúton is gratulálok a győzelmükhöz – és tisztában vagyok vele, a diósgyőri közönség létszámából kiindulva, hogy esetleg meghaladhatja az érdeklődés azt a 800 főnyi férőhelyet, amit mi biztosítani tudunk, de nincs lehetőségünk a bővítésre. Tudom, nem nagy vigasz annak, aki élőben szeretné megtekinteni a meccset, de szerencsére senki nem marad le a történésekről, az élő televíziós közvetítésnek köszönhetően.

2010-ben

Szilágyi Sándor arra a felvetésünkre, hogy a két csapat legutóbbi meccsén, 2010. februárjában is megnyitottak pluszban egy szektort a diósgyőri szurkolók számára, ezt mondta:

- Ha jól emlékszem, azon a tél végi napon sokkal inkább a kiesés elől menekülő DVTK számára volt nagy téttel bíró összecsapás, így a kimagasló érdeklődésre való tekintettel, látva azt, hogy nem fog megtelni a hazai drukkerek számára fenntartott részt, döntöttünk úgy, hogy további helyeket biztosítunk a DVTK szimpatizánsoknak. De ilyenre most biztosan nem lesz lehetőség, ez egy rangadó lesz, és a korábbi rangadóikon, amikor ilyen erejű csapat érkezett hozzánk, telt házas meccseink voltak, és valószínűleg így lesz ez most is.

Lakcímkártyával

Arra a kérdésünkre, hogy mivel tudják elejét venni annak, hogy a vendégjegyek eladása után belépő nélkül maradt DVTK-szurkolók a hazai szektorba jegyet vásárolva ne vegyüljenek a DVSC szimpatizánsaival, Szilágyi Sándort így felelt:

- Nem akarok jóslásokba bocsátkozni, de szerintem elővételben nálunk is el fog fogyni a jegyek többsége, nem biztos, hogy a meccs napjára sok marad a pénztárakban. Azt hogy a két szurkolótábor vegyüljön, szeretnénk elkerülni, és ezt úgy tudjuk kivédeni, ha lakcímkártya felmutatását fogjuk kérni a belépéskor.

ÉM


 Előbb a bérletesek

A Diósgyőri VTK tájékoztatása szerint a debreceni meccsre, a vendégszektorba érvényes 2000 forintos belépőkből elsőként a bérletesek vásárolhatnak (minden bérletes 1-1 darabot), kedden 10 és 18 óra között Diósgyőrben, a klubházban. A nap végére megmaradó kontingensből szerdán 9 és 17 óra között viszont már bárki vásárolhat a Mini Olimpia sportboltban (Miskolc, Széchenyi u. 83.) - tudtuk meg Sztavinovszki Botond technikai igazgatótól.


A vasárnapi Debrecen – Diósgyőr rangadóra is indulnak szurkolóbuszok.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!