Sport

2011.06.24. 22:03

Világranglistás siker a pénteki napon

<p>Debrecen - A Debreceni Sportcentrum versenyzője, Risztov Éva újabb aranyat nyert.</p>

Nem kellett csalódniuk azoknak, akik péntek délután a Debreceni Sportuszodába látogattak. A Széchy Tamás emlékére rendezett 113. országos bajnokság utolsó előtti versenynapjára is bőven jutott izgalmas pillanat.

A legérdekesebbnek a férfi 200 méter pillangó tűnt, ahol Cseh László mellett Verrasztó Dávid és Biczó Bence is vízbe ugrott. 100 méternél még Cseh vezetett, ám aztán a mindössze 18 éves Biczó belehúzott; előbb utolérte, majd lehagyta a Kőbánya SC indulóját. A pécsi versenyző világranglista-második helyet érő idővel nyerte meg a futamot. Idén még Michael Phelps sem úszott ennél jobbat.

1500 méter gyorson Gyurta Gergely és a címvédő Kis Gergő vívott nagy csatát. Szinte végig egymás mellett úsztak, így nem volt kérdés, kik között dől el az első két hely sorsa. 1300 méternél azonban sikerült Kisnek elhúznia, így a végén ismét az ő nyakába akaszthatták az aranyérmet.

Az idősebbik GyurtaDániel – ezúttal 50 méter mellen csapott a célba először, megelőzve Financsek Gábort és Bodor Richardot.

Ismét volt debreceni érdekeltségű versenyszám a pénteki programban. Ezúttal is Risztov Évának szurkolhatott a lelkes publikum. 400 méter gyorson a szám korábbi uralkodóit sikerült egyértelműen maga mögé utasítania. Jakabos Zsuzsannát és Kapás Boglárkát megelőzve a 800 méteres gyorsúszás után itt is magabiztosan szerezte meg a győzelmet.

– Nem gondoltam volna, hogy ennyire simán fog menni a versenyzés. Örülök annak, hogy az eddigi két számból két aranyat sikerült szereznem, ez mutatja azt, hogy jó úton haladok. A 400 méter nekem elég rövid táv, mert nem erre szoktam készülni, ezért nem is fáradtam el. Tudtam volna még párszor fordulni, ha kell. A két nehéz számon túl vagyok, így már csak úgymond hibáznom kellene ahhoz, hogy ne legyen meg holnap 1500 méteren a tripla – nyilatkozta Risztov Éva.

Povázsai Eszter 50 méter háton állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A 400 méteres gyorsváltóban a Jövő SC lányai – Verrasztó Evelyn, Tompa Orsolya, Zombai Annamária, Mutina Ágnes – örülhettek a sikernek. Maguk mögé utasították a Kőbánya SC és a BVSC-Zugló kvartettjét.

A zárónapra is marad még bőven izgalom. Gyurta Dániel 200 méter mellen, Risztov Éva pedig 1500 gyorson ugrik vízbe. Ezen kívül pedig még további 12 számban osztanak érmeket. A döntőket 17 órától rendezik a Debreceni Sportuszodában.

HBN-RM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!