Sport

2010.08.02. 08:26

Rekordkísérlet a valaha játszott leghosszabb focimeccsért

<p>Világrekord-kísérletbe kezdek fiatalok a Tennessee államibeli Antiochban, helyi idő szerint vasárnap. Százan neveztek be, hogy egymást váltva játsszák le az eddigi leghosszabb ideig tartó focimeccset.</p>

A terv az, hogy nappal és éjszaka is fociznak. Az edző szerint sokkal inkább "erőpróba lesz a megállás nélküli játék, ami akár kínszenvedést is okozhat, mert a kísérlet nem arra szolgál, hogy hencegjenek majd vele, de ha sikerül, akkor mindenki boldog lesz".

A Guinness-rekordkísérlet hátterében egy ifjúsági segítő szervezet, a Ultimate Goal Ministries áll. A szervezet nehezen kezelhető, kockázatos fiatalokat karol fel. Nem csak a focizást támogatják, feladatuk, hogy lekössék a fiatalokat hasznos tevékenységekkel, és segítsék őket abban, hogy szakképesítést szerezzenek.

A maratoni foci szervezői szerint több száz meccs is lehet a rekordkísérletből, mivel tartják magukat a játék szabályához. Két 45 perces félidő 15 perces szünettel. Amint véget ér egy meccs, jön a következő. A maratoni fizás érvényes Guinness-rekordja jelenleg 42 óra és öt perc.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!