Sport - Sakk

2008.10.07. 09:16

Balogh tizedik, Thrang tizennyolcadik

<p>Balogh Csaba a tizedik, Hoang Thanh Thrang pedig a tizennyolcadik helyen végzett az elsô Szellemi Világjátékok villámsakk tornáján, Kína fővárosában, Pekingben.</p>

A nyári ötkarikás játékok, majd a paralimpia után az újabb jelentôs tömegeket megmozgató nemzetközi viadalnak is a kínai főváros a házigazdája: október 18-ig itt - részben az augusztusi olimpia színhelyein - zajlanak a Szellemi Világjátékok.
Ez az első ilyen típusú rendezvény, amelyen 143 országból 3 ezer versenyző indul öt kategóriában: a hagyományos sakk mellett dámajátékban, bridzsben és két tipikusan ázsiai táblajátékban, góban és tradicionális kínai sakkban.

Hétfőre már megszületett a világjátékok első aranyérmese is: az orosz Alekszandra Kosztenjuk diadalmaskodott a villámsakkban, a döntôben a bolgár Antoaneta Sztefanovára mért vereséget. Az orosz hölgy sikere várható volt, hiszen szeptemberben a klasszikus idejű sakkozás világbajnoknőjévé avatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!