Sport - Sakk

2008.03.08. 11:41

Szabó István maradt a sakkszövetség elnöke

<p>Maratoni hosszúságú tisztújító közgyűlést tartott a miskolci Teleki Tehetséggondozó Kollégiumban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség. Az eseményt iránt nagy érdeklődés nyilvánult meg.</p>

A vendégek

Jelen volt Korpics Zsolt, a Magyar Sakk Szövetség főtitkára, Marti György versenyigazgató és Boros Dániel, a felügyelő bizottság elnöke is. A megyeházát Hideg Imre főosztályvezető képviselte, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Testnevelési és Sportintézet részéről Daragó Lászlóné igazgató és Tokodi Imréné gazdasági vezető tisztelte meg a tagságot. A Megyei Sportági Szakszövetségek Képviseletét  Szaniszló Sándor alelnök látta el. A közgyűlésen megjelent Verőci Zsuzsa négyszeres sakkolimpiai ezüstérmes nemzetközi nagymester, aki edző, versenybíró és szakíró is egyben, ,,mellesleg" pedig az országos szövetség kommunikációs igazgatója.

Jutalmazás

A közgyűlésen elsőként három tehetséges sakkozót köszöntöttek és jutalmaztak. Szabó István megyei elnök kupát adott át Huszár Rékának (Edelényi VSE), Handó Vilmosnak (Kazincbarcikai VSC) és Korpa Bencének (Első Miskolci Sakkiskola). A három fiatal versenyben volt az év legjobb megyei sakkozója címért.

Beszámolók

A szakmai beszámolót Galkó Tibor főtitkár tartotta. Kiemelte, hogy a szövetség önállóan, továbbá az egyesületekkel, a szakosztályokkal és városokkal-községekkel összefogva számos hazai és nemzetközi versenyt, világszínvonalú rendezvényt tartott, vagy vett részt a szervezésben. A megyében huszonkilenc egyéni és tíz csapatbajnokot avattak, s ez a szám önmagáért beszél.
A Szabó István elnök előterjesztésében elhangzott pénzügyi beszámolóról nagy vita alakult ki, akárcsak Benedek Zoltán felügyelő biztos jelentéséről.
A 2008-as szakmai és gazdasági terv ugyancsak heves reakciókat váltott ki.

Az új tisztségviselők

Elnök: Szabó István (10 igen és 5 nem szavazat). Az elnökség tagjai: Bánszky Miklós (14), Galkó Tibor (14), Kolodzey Tamás (13), Balogh László (11), Heidrich Tamás (10), Szabó László (10), Ács Gábor (8), Szepesi László (8).
Kovács Tamás (9) már megválasztása után visszalépett, így Ács és Szepesi között nem kellett újabb fordulót tartani a még fennmaradó egy helyért.
Felügyelő biztos: Kuremszki László.
Fegyelmi bizottság: dr. Gácsi Gabriella, Magyar István, Tóth Csaba.
(A közgyűlésről képriportot hamarosan közlünk.)
K. T.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!