Sport - Foci

2018.12.05. 10:15

Magyar Kupa - Magabiztos mezőkövesdi továbblépés

Mezőkövesd - A második félidőben gólerős volt a vendégcsapat játéka az óbudaiak ellen.

Mezőkövesd - A második félidőben gólerős volt a vendégcsapat játéka az óbudaiak ellen.

A labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójában a Mezőkövesd-Zsóry FC az első játékrész nehézségei után a második félidőben gólokkal biztosította be továbbjutását a III. ker. TVE ellen.

A déli harangszóra kezdődött mérkőzésre még a nap is kisütött, pedig reggel még köd lepte a tájat, és esett az eső is. Ennek megfelelően igen mély talajú pályán estek egymásnak a felek, és az már az elején látszott: az óbudaiak alaposan megszervezték védekezésüket, nem adják olcsón a bőrüket. A 12. percben alakult ki az első vendéglehetőség, Molnár G. előtt, a másik oldalon Fazakas keveredett kapu közelbe, lövése szögletre vágódott a védőkről. A jól megkomponált sarokrúgás után Szalai V. került óriási helyzetbe, de a bal kapufa mellé durrantott. Fertályóra múltán Molnár G. átadását ziccerben „törte el” Szakály.

Fotó: Bán Bence

Aztán a hazai kapus, Jeszenszky nagy pillanatai következtek, a 19. percben előbb Szakály baloldali szabadrúgását ütötte a léc fölé nem kis bravúr árán, majd Drazic 10 méteres fejesét hárította fantasztikus robinzonáddal. A 28. perc meghozta a matyóföldiek vezetését: Vajda került jó helyzetbe, lövése kipattant a remekelő portásról, ám az ismétlést a hálóőr hasa alatt vágta a kapuba, 0–1. Mindkét oldalon sok volt az átadási és labdakezelési hiba, ami csak részben volt a mély talaj számlájára írható. A gól sem szegte a kerületiek kedvét, bizonyíték rá, hogy a 38. percben akár egyenlíthettek is volna. Szalai számolta el az ívet, Kokenszky lépett meg a bőrgolyóval, kecsegtető helyzetből lőhetett, ám a visszaérő kövesdi védő lábáról szögletre vágódott a labda. Az első félidőben még egy helyzetet jegyezhettünk fel: Drazic lőtt a 41. percben lesgyanús helyzetből – a bal kapufa mellé.

A szünetben

Szünetben kettős cserét hajtott végre Buzsáky Ákos edző, a megsérült Gyepes és Gergye maradt az öltözőben, helyükre Nagy és Tóth érkezett. Nem sokkal később megduplázta előnyét a kövesdi gárda, az 51. percben egy bal oldali beadás csurgott le a védőkről, Silye ébredt a leghamarabb, s a kapuba helyezett, 0–2. A 62. percben Drazic szerezhette volna a harmadikat, ám lövését Jeszenszky óriási bravúrral, lábbal védte, a kipattanót a kövesdi csatár ismét rálőtte, de ezt megfogta a kapus. Egy perc múltán egy szöglet utáni kipattanót lőtt Szalai A. a jobb alsó sarok felé, a védők a gólvonalról mentettek, majd Pleszkán csúsztatott egy beadást alig kapu mellé. A 67. percben eldőlt a mérkőzés: ekkor Drazic kapott kitűnő átadást, kilépett a védők közül, s bevette a hazai kaput, 0–3. Két perc sem telt el, amikor Molnár G. cselezett jobbról befelé, kitűnően játszotta meg Drazicot, aki ezúttal sem hibázott, 0–4. A középkezdés után Tóth tört be a 16-oson belülre, ahol Szalai összekoccantotta a lábát. A 11-est Nagy lőtte, Dombó bravúrosan kiütötte a labdát, az ismétlést Nagy szinte kirúgta a stadionból. Válaszként Szakály indította remekül, a csereként beállt Földit, aki kilőtte a jobb alsót, 0–5. A végére is maradtak még lehetőségek az ekkor már magabiztosan játszó vendégek előtt, a 81. percben Varjas szerzett labdát, Drazic­hoz játszott, aki látva, hogy a hazai kapus messze kint áll, kapura emelt, ám Hámori visszafutva a gólvonalról mentett. Négy perccel később azonban már érkezett a „kegyelemdöfés”, kombinatív támadást vezetett a baloldalon a Mezőkövesd, az érkező beadás Földit találta üresen, aki nem hibázott: 0–6.

ÉM-TZ


Jegyzőkönyv

III. kerületi TVE – Mezőkövesd-Zsóry FC 0–6 (0–1)

Budapest, Hévízi út, 300 néző, V.: Bogár (Farkas, Szalai B.).

III. kerületi TVE: Jeszenszky – Fazakas, Hámori, Gyepes (Nagy A., 46.), Sorecz (Pleszkán, 60.), Sóron – Gálfi, Szalai V., Kaszai, Kokenszky – Gergye (Tóth L., 46.). Vezetőedző: Buzsáky Ákos.

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Farkas D., Hudák, Szalai A., Silye – Szakály, Mevoungou, Vadnai (Cseri, 60.), Vajda (Földi, 70.) – Molnár G. (Varjas, 70.), Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Sárga lap: Silye a 45., Farkas D. az 56., Jeszenszky a 87. percben.

Fotó: Bán Bence

Gólszerzők: Vajda (0-1) a 28., Silye (0-2) az 51., Drazic (0-3) a 67., Drazic (0-4) a 69., Földi (0-5) a 75., Földi (0-6) a 85. percben.

Jók: Jeszenszky, Gálfi, Gyepes, illetve Szalai A., Mevoungou, Drazic, Földi.

Buzsáky Ákos: – Kiütközött – különösen a második játékrészben, amikor már nem bírtuk szuflával – a két osztálynyi különbség. Számunka remek felmérő volt, hogy hol is tartunk, lehetnek-e nagyobb álmaink. Dolgozunk tovább az NB II-es tagságért.

Kuttor Attila: – Rendkívül mély talajú pályán magabiztos győzelmet arattunk, még ha az első játékrészben nyújtott teljesítmény nem is igazán tetszett. Fordulás után jól használtuk ki lehetőségeinket, és ez döntőnek bizonyult.

Továbbjutott: a Mezőkövesd-Zsóry FC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!