Sport - Foci

2017.02.11. 08:24

A mezőkövesdiek készen állnak a rajtra, de a bajnokság…

Mezőkövesd - Magyar Kupa-nyolcaddöntő meccsen szombaton délután a Gyirmótot fogadja a kövesdi labdarúgócsapat.

Mezőkövesd - Magyar Kupa-nyolcaddöntő meccsen szombaton délután a Gyirmótot fogadja a kövesdi labdarúgócsapat.

Idei első tétmérkőzést játssza szombaton 14.00-tól a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata: a kövesdi stadionban a szintén élvonalbeli Gyirmót FC Győr együttesét fogadják, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A kék-sárgáknál a tavaly év végén távozott szakvezető Pintér Attila után, az idei esztendő elején Sivic Tomislav vezetőedző vette át a csapat irányítását, akivel öthetes közös felkészülést végeztek. Túl azon, hogy a legtöbb játékosnak meg kellett ismerkednie az új trénerrel és Sivic edzőnek is viszont a labdarúgók többségével, a keretben történt jó néhány változás, nyolc labdarúgó távozott, négyen pedig érkeztek. Ez alapján talán nem túlzás azt állítani, hogy új csapat épülget Mezőkövesden, mert harmincegy néhány közös nap után talán még túlzás lenne azt állítani, hogy készen vannak.

– Öt hét általában nem szokott elég lenni egy új csapat építésére, de mivel az időt nem lehet kitolni, így az maradt nekünk, hogy sírás helyett a lehető legtöbb munkát elvégezzük – mondta Sivic Tomislav, majd így folytatta: – Kétségtelen, hogy nagyon nehéz szituáció ez, de igyekezett mindenki százszázalékosan odatenni magát, és azt várjuk, hogy az a munka, amit elvégeztünk, az visszaköszönjön.

A „hirtelen” edzőtáborról (is)

Arra a megjegyzésre, hogy az öt hét programja is érdekes volt, ha másért nem hát azért, mert belekerült egy „hirtelen” edzőtábor, a kövesdi szakvezető így reagált:

– Örököltünk valamit, ami nem sok minden volt, már tervszinten, a felkészülésre vonatkozóan. Ugyanis amikor a tavalyi év végén aláírtam a szerződésemet, akkor szembesültem azzal, hogy nem volt a csapatnak felkészülési programja, nem voltak leszervezve edzőmeccsellenfelek, nem volt tervezve edzőtábor. Ez utóbbira azt mondtam akkor, hogy ezt hagyjuk, és inkább azzal voltunk elfoglalva, hogy ellenfeleket találjunk, ami nem volt könnyű, mert szinte minden csapatnak megvolt már a programja, ráadásul az év végén a legtöbb klubnál szabadságon voltak az edzők, a csapatok technikai emberei. Aztán amikor január elején elkezdtünk dolgozni, és láttuk, hogy olyan időjárás lesz, amely tovább nehezítené a helyzetünket, felerősödött az, hogy mégis csak el kellene mennünk edzőtáborba, olyan helyre, ahol plusz fokok vannak. Ennek a megszervezése a 24. órában történt, de szerencsére a klub vezetése részéről minden támogatást, elsősorban az anyagiakat, megkaptuk ahhoz, hogy leszervezhessük a ciprusi napokat. Felhívtunk pár embert, akik segítettek, és három jó ellenféllel szemben meccseket is sikerült játszani. Az más kérdés, hogy jobb lett volna, ha nem ebben a sorrendben találkozunk velük, de ilyen szempontok egy nagy hajrával összehozott edzőtábor során nem érvényesülhettek. Ezt az egyet leszámítva Cipruson minden tökéletes volt, és nem mellékesen megismertük egymást a játékosokkal.

A felkészülési meccsek sorát ezen a héten szerdán, az NB II élmezőnyébe tartozó Kisvárda-MG ellen zárta a Kövesd, ami egy picit szokatlan, ugyanis az év első tétmeccsét megelőző utolsó héten a csapatok már nem szoktak mérkőzést játszani, mert bajnoki ritmus szerint tartják az edzéseket.

– Ha nem öt hetünk lett volna a felkészülésre, mi sem játszunk három nappal az első tétmeccs előtt. De látni akartam azokat is, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. Ugyanis a rövid idő miatt nem tudtam mindenkinek annyi játékidőt adni, mint amennyire szükség lett volna. Azt most hagyjuk, hogy nem egy ilyen erős NB II-es csapat lett volna jó erre, de nincs túlzottan nagy jelentősége annak, hogy 3-0-ra kikaptunk idehaza műfüvön, ugyanis ez csak egy felkészülési találkozó volt. A lényeg, hogy meg tudtam nézni két olyan kapusunkat, akik nem számítanak első számúnak, illetve több olyan játékost, aki kihagyása után van visszatérőben, és másokat is. Oké, hogy volt egy kis fáradtság és kaptunk egy leckét a Kisvárdától, de van ennek pozitív oldala is, hiszen láttuk, hogy ki az, aki tud segíteni az első csapatnak, és ki az, akinek még erre várnia kell egy kicsit, akit még egy picit fel kell hozni.

Hová helyezi?

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a tavaszi szezon meccsei közül hová helyezi el a Gyirmót elleni kupacsatát a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője.

– Szeretnénk jó eredményt elérni, már most, függetlenül attól, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy ez a párharc két meccsen dől el – mondta Sivic Tomislav, majd így folytatta: – Készen állunk a rajtra, és bár ez kényes téma, de azt kell mondjam, hogy a bajnokság a legfontosabb a számunkra. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kupa ne lenne fontos, jó lenne ezen a fronton is még meccseket nyerni, de a bajnoki mérkőzéseken lehet, kell megszerezni azokat a pontokat, amivel a csapat folyamatos élvonalbeli tagságát megőrizhetjük.

A kövesdi szakvezetőtől azt is megtudtuk, hogy szinte biztos, hogy a jelenlegi 24 fős kerettel játsszák le a tavaszt, új játékos csak akkor csatlakozhat, ha ez jelentősen szolgálja a klub érdekeit. Sivic Tomislav ezen túlmenően azt is elmondta, hogy a Gyirmót elleni kupamérkőzésen három játékosára nem számíthat, a korábban sérült Szelesre, aki hét elejétől már a kerettel edz, továbbá a megműtött Hegedűs D.-re, valamint Diallóra, akinek vasárnap jár le az egy hónapos eltiltása.


Várható kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Tujvel – Farkas D., Hudák, Balogh B., Vági – Tóth B., Egerszegi – Molnár G., Pauljevic, Strestik – Veselinovic.


500 forintért

Szombaton 10 órakor nyitnak a kövesdi stadion pénztárai. Egységesen 500 forintért lehet belépőt váltani a találkozóra, amelyre a rendező klub által kiadott bérletek is érvényesek.


A Mezőkövesd Zsóry FC keretéről

Érkezett: Lazar Veselinovic (szerbiai, Pohang Steelers), Balogh Béla (Gyirmót FC Győr), Farkas Dániel (szerbiai, FC Spartak Subotica), Peter Sulek (szlovák, Vysocina Jihlava).

Maradt: Stipe Bacelic-Grgic (horvát), Baracskai Roland, Czuczi Márton, Ulysse Diallo (mali-i), Dombó Dávid, Egerszegi Tamás, Fótyik Dominik (szlovákiai), Gohér Gergő, Hegedűs Dávid, Hudák Dávid (szlovákiai), Tarmo Kink (észt), Molnár Gábor, Orosz Márk, Branko Pauljevic (szerb-magyar), Sós Bence, Marek Strestik (cseh-magyar), Szeles Tamás, Tóth Bence, Tomas Tujvel (szlovákiai), Vági András.

Távozott: Devecseri Szilárd (kölcsönből vissza, Szombathelyi Haladás), Heffler Norbert (Nyíregyházáról kölcsönből jött vissza, Balmazújváros FC), Mihai Nicorec (román-magyar, Cigánd SE), Polényi Gábor (Zalaegerszegi TE FC), Jan Vosahlík (cseh), Frőhlich Roland (Ceglédi VSE, kölcsönbe), Patrick Mevoungou (kameruni), Mihailo Milutinovic (szerb).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!