Sport - Foci

2016.09.17. 10:08

Felkészültek a DVTK-ból: Pintér Attila és a visszatérés

Mezőkövesd - A mezőkövesdiek nyerni akarnak a szombati, Diósgyőrött rendezett borsodi rangadón.

Mezőkövesd - A mezőkövesdiek nyerni akarnak a szombati, Diósgyőrött rendezett borsodi rangadón.

Az NB I-es bajnokság 9. fordulója keretében 18 óra 30 perckor kezdik a DVTK – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót, amely iránt mindkét „oldalon” nagy az érdeklődés. A matyóvárosiak szurkolói például buszokkal és személyautókkal érkeznek Diósgyőrbe, ahol várhatóan több százan lesznek a vendégeknek fenntartott szektorban.

Minél több ponttal

– A bajnokságot jól kezdte a Diósgyőr, hiszen idegenben verte a Videotont, erre mindenki felkapta a fejét – mondta Pintér Attila, a mezőkövesdiek vezetőedzője. – Jó játékosokból áll a DVTK kerete, a piros-fehérek spanyolokat is hoztak, hiszen akik korábban itt futballoztak, meghatározó játékosai voltak a Diósgyőrnek. Mint minden csapatból, belőlük is felkészülünk, hiszen szeretnénk tisztességesen, minél több ponttal hazatérni. Örülnénk annak, ha három pontot szereznénk, de ez nem lesz könnyű feladat.

A tréner természetesen kitért a mérkőzés megyei rangadó jellegére is:

– Biztosan más meccs lesz, mint a többi, hiszen ez a csata majdnem egy Fradi – Újpestnek felel meg. Lehettünk mi annak idején a Fradival elől, az Újpest pedig hátul és fordítva, ezek a meccsek teljesen másak… Nem akarjuk túllihegni a játékosok szemszögéből, hiszen ahol pályára lépnek, mindenhol nyerni szeretnének, s örömet szerezni a bennünket elkísérő szurkolóknak. Igazi rangadó lesz, amely háromesélyes, de mi szeretnénk kijönni belőle győztesen.


[poll id="1210"]


Fantasztikus közönség

Pintér Attila biztos abban, hogy felfokozott hangulat lesz, s reméli, hogy minél több szurkoló kilátogat majd a mérkőzésre.

– Játszottam Diósgyőrben is, fantasztikus közönség van ott – közölte a szakvezető. – A publikum pedig nagyon sokat érdemel, hiszen volt, hogy a vereség ellenére végig szólt a „Csak a Diósgyőr”. Ezek egy játékos és egy edző életében óriási motivációt kell, hogy adjanak. Én átéltem a diósgyőri közönség buzdítását, fantasztikus érzés. Ebből egyre több kellene Magyarországon, jó volna, ha minden csapatnak ilyen fanatikusai lennének. Ez elmondható rólunk is, hiszen a meccseinken ugyan nincs akkora B-közép mint Diósgyőrben, de szurkolóinknak ugyanolyan szívük van, és ugyanúgy szeretik a csapatukat. Lehet, hogy a borsodiak így állnak a labdarúgáshoz. Ez jó érzés, büszke vagyok arra, hogy ilyen szurkolótábora van Mezőkövesdnek.

Ismét nyerni akarnak

Devecseri Szilárd a Budapest Honvéd elleni nyertes mérkőzésen csereként jutott szóhoz a Mezőkövesd Zsóry FC csapatában. A védő így vélekedett a borsodi „fellegvárak” csatájáról:

– A szurkolók szempontjából különösen fontos ez a találkozó, amelyhez mi ugyanúgy állunk hozzá, mint a többi összecsapásunkhoz. A 90 percnek presztízs jellege van, egy ilyen rangadót megnyerni nagy és fontos feladat. Magunkról csak azt mondhatom, hogy nekünk állandóan ez a célunk, s ennek megfelelően alakítja majd ki a taktikát mesterünk Pintér Attila. Nem foglalkozunk a DVTK-val, a piros-fehérekre nem feltétlenül igaz az, hogy kútban vannak. A rossz szereplésük majd meg fog szakadni, de nem most és nem ellenünk.

A csapatról

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata a diósgyőri mérkőzésen: Dombó – Vági, Hudák, Szeles, Fótyik – Mevoungou, Egerszegi – Tóth B. (Pauljevic), Bacelic-Grgic, Kink – Strestik.


[poll id="1127"]


Miskolc - Két és fél év eltelte után újra borsodi rangadót játszanak a labdarúgó NB I-ben. Szombaton 18.30 órától a Diósgyőri VTK a Mezőkövesd Zsóry FC csapatát fogadja. Ön mit tippel a mérkőzésre?

Budapest - Szombaton a címvédő Ferencváros az elmúlt szezonban bronzérmes Debrecent fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának rangadóján.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!