Sport - Foci

2013.02.16. 11:06

NRK-fricska a fővárosban

Nyíregyháza - Az idény legnagyobb meglepetése született: a nyíregyháziak idegenben nyertek a jóval esélyesebb TF ellen.

Nyíregyháza - Az idény legnagyobb meglepetése született: a nyíregyháziak idegenben nyertek a jóval esélyesebb TF ellen.Az NRK élvonalbeli röplabdacsapata megkezdte szereplését a bajnoki rájátszásban. A Testnevelési Főiskola ellen, az egyik fél három győzelméig kiírt párharc nyitótalálkozóján a bajnoki alapszakaszban jobban teljesítő, egy hellyel előrébb végző fővárosi együttes élvezhette a pályaelőnyt.

Nem éppen a nyíregyháziak mellett szólt, hogy az idény során eddig letudott négy összecsapást kivétel nélkül elbukták a TF ellen – ezúttal fordult a kocka. Megkockáztatható, az idény legnagyobb meglepetése született, a nyírségiek csaknem kétórás meccsen kerekedtek felül. Már az első szettben is a vendégeknek állt a zászló, akik 21:16-ra vezettek, ekkor azonban megremegtek a kezek. Nem úgy a folytatásban, felettébb meggyőző játékkal rukkoltak elő a visszatérő Botos Fruzsinát bevető látogatók, és persze, kiemelkedő egyéni teljesítmények is szükségeltettek a nem várt sikerhez. Az NRK tehát megfricskázta ellenfelét, mindazonáltal messze még a vége.

A két csapat vasárnap Nyíregyházán, a Vasvári gimnáziumban (17 óra) vívja a második mérkőzést.

Röplabda: női, rájátszás

1. mérkőzés

Testnevelési Főiskola–NRK-Nyíregyháza 1:3 (22, -12, -19, -24)

Győri út, 100 néző, v.: Mocsnik, Kiss G.

NRK: Botos F. 7, Erdősné 16, Ilyés B. 22, Roma F. 15, Hengsperger A. 4, Akimova 3. Csere: Szabó I. (liberó). Edző: Balázs István.

Mesterszemmel

Balázs István: – Gratulálok a csapatnak a váratlan, de teljesen megérdemelt győzelemhez. Ezzel együtt semmi nem dőlt el.

A párharc állása: 1–0 az NRK-Nyíregyháza.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!