Sport - Foci

2012.04.26. 11:33

Tajti? Rados? Rakaczki?

Kivel fog kezdődni a DVTK összeállítása szombaton, a listavezető ellen?

Kivel fog kezdődni a DVTK összeállítása szombaton, a listavezető ellen?A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának eddigi első számú kapusa Ivan Rados az előző két meccsen nagyokat hibázott, így kicsi a valószínűsége annak, hogy vele kezdődik majd a szombati, Debrecen elleni bajnokin a kezdőcsapat összeállítása. A döntés Szentes Lázár szakmai igazgató kezében van, aki nincs könnyű helyzetben hiszen Rados mögött két olyan kapus bevetése jöhet szóba – akik eddigi életük során egyetlen percet sem álltak élvonalbeli bajnokin egyik csapat gólvonalán sem. Közülük az idősebbnek, Tajti Norbertnek van nagyobb esélye a csapatba kerülésre, hiszen a 28 éves sportolónak nem csak plusz 10 év előnye van a másik szóba jöhető jelölttel, Rakaczki Bencével szemben, hanem az is mellette szól, hogy míg a DVTK saját nevelésű fiatalja csupán 14 felnőtt mérkőzésen játszott, addig Tajti 85 NB II-es meccsnél tart. Csakhogy utóbbi játékos, az elmúlt két évben összesen csak négy bajnokin lépett pályára.

Kölcsönbe

A kapust 2010-ben az akkori mezőkövesdi edző, Huszák Géza tanácsára vette kölcsön a Diósgyőr, a Borsodi Nemzeti Teremlabdarúgó Bajnokság debreceni döntőjére, mert a DVTK akkor (is) kapusgondokkal küszködött. Tajti ezen a tornán jól mutatkozott be (a legjobb kapusnak járó különdíjat vehette át), így amikor az átigazolási szezon végéig nem sikerült új kapust igazolni, kölcsönvették őt egy fél évre a Mezőkövesdtől (a saját nevelésű Giákot ugyanekkor kölcsönadták Bőcsre). Tajti a 2011-es tavaszi szezont szinte végig ülte a kispadon (csupán 3 meccsen jutott szóhoz, kétszer kezdőként, egyszer csereként), majd az utolsó forduló előtt súlyos sérülést szenvedett, emiatt fél évet ki kellett hagyni. Ezért igazolták le tavaly nyáron Farkas Balázst, akit egy hónapja meggyanúsított meg a Nemzeti Nyomozó Iroda azzal, hogy még REAC-os futballista korszakában bundázásban vett részt, így vele március 29-én szerződést bontott a DVTK. Vagyis ekkortól az a Tajti Norbert lépett elő második számú kapussá, aki ez év januárjában állt újra edzésbe, és ebben a szezonban még csak egy mérkőzést játszott, három hete a DVTK tartalékcsapatában, az Ózdi FC elleni NB III-as bajnokin őrizte a piros-fehérek kapuját – hiba nélkül.

– Ha az döntés születik, hogy én fogok kezdeni a szombati bajnokin, akkor állok elébe – mondta Tajti Norbert. – Úgy érzem készen vagyok, a tavaly nyári achilles-szakadásom már csak egy rossz emlék. Több hónapja készülök a visszatérésre, és amennyiben lehetőséget kapok, igyekszem élni vele.


[poll id="150"]


Akit majdnem

Idén télen szó volt arról a DVTK-nál, hogy kapusposzton erősítést hajtanak végre, ugyanis több héten át kapcsolatban álltak a debreceni nevelésű, a Debrecen mellett a Sopron élvonalbeli csapatában is szerepelt, 1-szeres magyar válogatott Balogh Jánossal. A29 éves 192 centiméter magas hálóőr az elmúlt két évben a skót Hearts csapatának játékosa volt, és mivel ott lejárt a szerződése így szabadon igazolhatóként lett volna megszerezhető, de mivel a Diósgyőrrel nem jött össze a kontraktus, így a játékos az NB II-es Nyíregyházához igazolt erre a fél évre. 

– A DVTK-nál tudták, hogy szabad vagyok és tavaly decemberben kapcsolatba kerültünk, de általam ismeretlen okok miatt nem jutottunk el olyan szintre, amiről azt mondhatnám, hogy a tárgyalásban álltunk – válaszolta megkeresésünkre Balogh János, aki arra a kérdésre, hogy mit hozhat számára a jövő, a következőket mondta: – Ezt még korai kérdésnek tartom, most csak annyit tudok mondani, hogy jól érzem magam itt, Nyíregyházán, és csak a nagyon közeli jövővel foglalkozok, az éppen aktuális mérkőzéssel, a hétvégi bajnokikkal, hogy ezeken a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam. Hogy mi lesz nyáron azt nem tudom, az biztos, hogy szabadon dönthetek majd a sorsomról, és mivel tényleg jól érzem magam itt, nem kizárt, hogy maradok, ahogy persze az is benne van, hogy esetleg másik klubban folytatom majd, akár itthon, akár külföldön. De még egyszer mondom: ezzel most még nem foglalkozom.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!