Sport - Foci

2011.12.29. 13:56

Ötfős magból építkezik a DVTK tarcsi

Konkrét cél nincs, az átmenethez kell a DVTK tartalék.

Konkrét cél nincs, az átmenethez kell a DVTK tartalék. A dobogó harmadik fokáról várja a tavaszi folytatást a labdarúgó NB III Mátra csoportjában szereplő Diósgyőri VTK tartalékcsapata. Az együttes edzője Bocsi Zoltán két héttel a bajnoki rajt előtt, augusztus 6-án állt munkába, azt követően, hogy előtte a csoport egy másik együttesének, a Felsőtárkánynak a szakmai munkáját irányította.

– Mondtam is rajt előtt, picit viccesen, hogy az ellenfeleket szinte jobban ismerem, mint a saját csapatomat – jegyezte meg Bocsi Zoltán. – Amikor elindult a szezon csak annyi volt biztos, hogy a mezőny tagjai közül a Putnoknak komoly céljai vannak, és erős csapatnak is tűntek. A mi együttesünkkel kapcsolatban nehéz lett volna behatárolni, hogy milyen eredményt érhetünk el, de ha valaki azt mondta volna, hogy az ősz végére harmadikok leszünk, azt elfogadtam volna. Így utólag pedig azt mondom: volt néhány olyan meccsünk, amiben benn maradt pár pont.

Nem helyezésbeli

A DVTK szakmai vezetése, egészen pontosan Szentes Lázár szakmai igazgató nem tűzött ki konkrét helyezésbeli célt a csapat elé.

– Ez a csapat, DVTK tartalék névén elsősorban azt a célt szolgálja, hogy átmenetet képezzen az utánpótlás és az NB I-es csapat között, és hogy játéklehetőséget nyújtson az U19-es keretből felfelé törő, illetve az élvonalbeli bajnokikról lemaradó játékosok számára – tette hozzá Bocsi Zoltán. – Ahhoz, hogy komoly tervekkel vágjon neki egy tartalékcsapat az NB III-as bajnokságnak, ami alatt a bajnoki cím elérését értem, bő kerettel kell rendelkeznie a felnőtt együttesnek is. Viszont a nyáron a DVTK még nem tartott ott, hogy ezt elmondhassa magáról. Most télen ugyan akár lehetne ebben gondolkodni, de azzal, hogy eldőlt, hogy átszervezik a bajnoki rendszert és hamarosan az egy csoportos NB II mögött három NB III-as csoport lesz, és tudomásom szerint az NB I-es csapatok tartalék együttesei csak ez utóbbiban szerepelhetnek, valószínűleg a jövőben sem igazán lehet konkrét helyezési célokat a csapatunk elé tűzni.

29 pályára lépő

Bocsi Zoltántól megtudtuk, hogy az őszi bajnokin összesen 29 játékos lépett pályára a DVTK tartalékban, amelynek a magját tulajdonképpen csak öt játékos (Demkó Balázs, Götz Gergő, Szaszkó Máté, Somogyi Szabolcs, Fazekas Péter) alkotja. A többiek a meccsekre vagy fentről (NB I), vagy lentről (U19) érkeznek.

– Ez sem volt mindig így, hiszen, amikor a Gyöngyös ellen kellett pályára lépnünk, akkor éppen az NB I-es csapatnak is meccse volt, és az U19 is fontos bajnokit játszott, így az U18-ból kértünk játékosokat, hogy ne legyenek létszám gondjaink – emlékezett vissza Bocsi Zoltán. – Kicsit más a helyzetünk, mint a csoport többi csapatának, hiszen a már említett öt játékossal szerdáig a Bém Gábor edző irányította U19-es csapattal készülünk, és általában csütörtöktől éljünk az önálló NB III-as életünket, ekkor derül ki ugyanis, hogy nagyjából kikre számíthatunk a hétvégi NB III-as bajnokikon.


Gólszerzők:

6 gólos: Bogáti Péter

4 gólos: Szabó Dávid, Szabó Péter

3 gólos: Takács Péter

2 gólos: Halgas Tibor

1 gólos: Czető Márk, Demkó Balázs, Illés Richárd, Pál Szabolcs, Tóth Tamás


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!