Sport - Foci

2011.11.16. 00:02

Tavasszal több nézőt fogadhatnak a Diósgyőri stadionban

Nagy a mocorgás, a Diósgyőr – Ferencváros meccsen előre garantálható a telt ház. De mennyi is az annyi? Ha minden hely elkel, akkor mennyien látják majd a DVTK – FTC NB I-es labdarúgó meccset élőben, a helyszínen?

Nagy a mocorgás, a Diósgyőr – Ferencváros meccsen előre garantálható a telt ház. De mennyi is az annyi? Ha minden hely elkel, akkor mennyien látják majd a DVTK – FTC NB I-es labdarúgó meccset élőben, a helyszínen?– A diósgyőri szurkolók részéről tapasztalt érdeklődést alapul véve, aligha fog jegy maradni a meccs napján a pénztárban, és ha a vendégcsapat drukkerei is megvesznek minden részükre kinyomtatott jegyet, akkor tízezer körüli nézőszámot regisztrálhatunk majd – válaszolta érdeklődésünkre Körmöndi Zoltán, a DVTK marketing igazgatója.

Mire kellenek a 100 forintok?

A diósgyőri klub marketingesét arról is megkérdeztük, hogy miért kellett az amúgy is kiemelt árfekvésű, FTC elleni mérkőzésre minden jegyárat még 100 forinttal megemelni.

– Mert minden eladott jegy egyben tombolaszelvényként is szolgál – mondta Körmöndi Zoltán, aki arra a felvetésre, hogy ezek szerint, leszámítva a 800 bérletest, a kb. 8500 jegy eladásából befolyó mintegy 850 ezer forint extra bevételt tombolatárgyak vásárlására fordítják, így felelt: – Nem csak arról van szó, hogy tombola lesz a meccseken, ugyanis ennek a mérkőzésnek a kapcsán olyan kiegészítő produkciót, olyan plusz élményt is kapnak majd a drukkerek, ami jelentős költségekkel jár, és az említett összeg nem is fedezi ezt. Hogy pontosan mit láthatnak majd a szurkolók, azt nem szeretném elmondani, ezt ugyanis meglepetésnek szánjuk.

Majd tavasszal

Körmöndi Zoltán arra a felvetésünkre, hogy miért nem teszik lehetővé azt, hogy az eddigieknél is többen láthassák a DVTK-FTC meccset, és hogy miért nem nyitják meg a gyár felőli kapu és a napos oldal közötti állóhelyi lelátórészt, ahová további kb. 1500 néző elférne, azt válaszolta, hogy erre a kérdésre vagy a klub ügyvezetője, Dudás Hunor, vagy a létesítmény tulajdonosának, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft.-nek az ügyvezetője, Szélyes Domokos illetékes válaszolni. Előbb Dudás Hunort kerestük meg, de ő azt mondta, hogy ez egy olyan kérdés, amire az ingatlan tulajdonosának kellene választ adnia.

– Biztonsági okok miatt nem lehet megnyitni ezt a részt a hazai szurkolók előtt, ugyanis erre a három állóhelyi szektorra nincs statikai engedélyünk – mondta Szélyes Domokos. – Ez a rész meglehetősen rossz állapotban van, a betonrész, a korlátok, a vasszerkezet egy része felújításra, cserére szorul. Ez olyan összegekbe kerül, aminek az előteremtésén eddig nem kellett gondolkodni, hiszen nem volt rá példa a közelmúltban, hogy ne fértek volna be a stadionba azok, akik a DVTK meccsét szerették volna látni. De változott a helyzet, és mi már meg is kértük a statikai vizsgálatot annak érdekében, hogy ezt a részt is használni lehessen. Azonban ez a folyamat, illetve a felújítások elvégzése időbe telik, és sajnos ezen az őszön még nem, de jövő a tavasszal már ide is jegyet válthatnak majd a drukkerek.

ÉM-BCS


Diósgyőri stadion férőhelyek

Napos oldal, ülő: 3137 fő

Tribün, ülő: 1195 fő

VIP, ülő: 110 fő

Csucsu büfé felett: kb. 200 fő

Eredményjelző alatt: kb. 200 fő

Eredményjelzőtől balra, 3 db szektor, álló *: kb. 1500 fő

Eredményjelzőtől jobbra, 3 db szektor, álló *: kb. 1500 fő

Vendégszurkolók, 3 db szektor, álló *: kb. 1500 fő 

Összesen: 9342 fő

 


*1 állóhelyi szektor befogadóképessége: kb. 500 fő

Megjegyzés: a napos oldal és vendégszurkolók közötti, 3 db álló szektor jelenleg nem használható, ennek a befogadóképessége kb. 1500 fő.


Elkezdődött a jegyárusítás a Diósgyőr – Ferencváros élvonalbeli foci bajnokira.

Már hetekkel a mérkőzés előtt nagy érdeklődés övezi a november 27-én 18 órakor kezdődő DVTK - FTC mérkőzést, ezért hamarabb kezdődik az elővételi jegyárusítás.

A legnagyobb a lemaradás a médiára vonatkozó követelmények terén van.

Hosszadalmas a felújítás, az engedélyek beszerzése, ezért leghamarabb februárban lehet szektornyitás.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!