Sport - Foci

2011.10.26. 10:22

DVTK: Nem volt gond a továbblépés a Magyar Kupában

A BKV Előre vendége volt kedden a Diósgyőr a Magyar Kupában.

A BKV Előre vendége volt kedden a Diósgyőr a Magyar Kupában.

Túlzottan nem hozta lázba a fővárosi klubot ez az összecsapás, bár amennyi jegyet váltó néző volt a budapestiek legutóbbi NB II-es bajnokiján, ahhoz képest sokszorosára ,,duzzadt" a közönség létszáma. A DVTK szempontjából csupán egy eredményt lehetett elképzelni ezen a délutánon, viszont Szapor Gábor nem titkolta még a kezdést megelőzően sem: szeretne egy jó összecsapást játszani csapatával a Diósgyőr ellen.

Benczés Miklós - természetes módon - több olyan embernek is lehetőséget adott, akik korábban kevesebbet játszottak: kezdő lett Takács Péter, Halgas Tibor és (ismét) Pál Szabolcs, illetve Farkas Balázs, továbbá a kispesti összecsapást sárga lapok miatt kihagyó Mohamadou Abdouraman. A kispadon kezdett José Luque, Francisco Gallardo, Vadász Viktor és I Imam Seydi, viszont Lippai Ákos, és Budovinszky Krisztián pihenőt kapott erre a kupatalálkozóra.

Felszabadultan

Amit miskolci fölény jellemzett, a BKV pedig beállt saját térfelére, onnan, labdaszerzést követően próbálkoztak építkezni a budapestiek. A meccs legnagyobb helyzete előttük is adódott, ami figyelmeztetés volt a piros-fehéreknek, hogy langyos focival nehezen lesz elérhető a továbbjutás. Gal jó ,,fellépése" viszont vezetést hozott a Diósgyőrnek, amely innentől kezdve felszabadultabban focizhatott. A félidőben még Pál is gólt szerzett, ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy melyik együttes kerül a 16 közé.

Változatos

A második félidőben amolyan minden mindegy alapon nyíltabban kezdett futballozni a BKV, sok értelme már nem is volt annak, hogy védjék a kétgólos hátrányukat. Ebből aztán egy változatos meccs kerekedett ki, helyzetekkel. A közlekedésiek eljutottak egy kapufáig, amit a vendégek újabb találattal büntettek. A sáros, nehéz pályán elfogadható volt az iram, némely megmozdulásnál még a taps is felcsendült a diósgyőri drukkerek részéről. A vendéglátók büntetőből szépítettek, kiadták magukból a maximumot, de a DVTK érvényesítette nagyobb tudását - és mellesleg Carreno megrúgta második gólját is.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv:

BKV Előre SC - Diósgyőri VTK 1-4 (0-2)

Budapest, 200 néző. V.: Pánczél (Berettyán, Butkai).

BKV Előre: Kóré - Fazakas, Baranyai, Miklósvári, Sebők - Máj, Csikós (Dányi, 7., Berki, 53.) - Császár, Takács M., Selei (Rapó, 46.) - Szabó V. Vezetőedző: Szapor Gábor.

DVTK: Farkas B. - Takács, Gal (Nagy T., 77.), Rakovic, Gohér - Halgas (Menougong, 60.), Arze, Abdouraman, Pál - Carreno, Tisza (Seydi, 60.). Vezetőedző: Benczés Miklós.

Gólszerző: Carreno (0-1) a 25., Pál (0-2) a 34., Rakovic (0-3) a 72., Baranyai - 11-esből (1-3) a 84., Carreno (1-4) a 89. percben.

Jók: Fazakas, Baranyai, ill. Gal, Rakovic, Arze, Pál, Carreno.

Szapor Gábor: - Gratulálok a Diósgyőrnek a továbbjutáshoz. A mérkőzés egyes periódusaiban nehézzé tudtuk tenni számukra a mérkőzést, s bár készültünk a bravúrra, ez nem sikerült. Egy álommal kevesebb...

Benczés Miklós: - A BKV azt mutatta, amit vártam, szervezett, kulturált futballt. Az első félidőben azt nyújtottuk, amit korábban, s bár szereztünk négy gólt, a második félidőben sokszor kapkodó volt a játékunk. Többször erőltettük a gyors indításokat, amiben volt veszély, viszont ezen alkalmakkor türelmesebbnek kellett volna lennünk.


Magabiztosan jutott tovább a BKV Előre ellenében a Diósgyőri VTK a Magyar Kupában, így a Benczés-legények már a legjobb 16 csapat között vannak. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja a közlekedésiek ellen?

"Gratulálok a Diósgyőrnek a továbbjutáshoz!" - mondta Szapor Gábor, a BKV Előre vezetőedzője a Diósgyőri VTK elleni Magyar Kupa mérkőzés után.

A labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójában a Diósgyőri VTK csapata a BKV Előre vendégeként lépett pályára kedden 14 órától. A kupameccsről élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!