Sport - Foci

2011.07.23. 19:32

Miért tiltakoznak a szurkolói szervezetek országszerte a lelátókon?

Miskolc - A köztudatban a tiltakozások pillanatnyilag úgy jelennek meg, hogy a szurkolók nem akarnak rendet a stadionokban, mivel az új törvény a rendbontást szigorúbban bünteti. Nem, egyáltalán nem erről van szó. - A Szurkolói Iroda közleménye

Miskolc - A köztudatban a tiltakozások pillanatnyilag úgy jelennek meg, hogy a szurkolók nem akarnak rendet a stadionokban, mivel az új törvény a rendbontást szigorúbban bünteti. Nem, egyáltalán nem erről van szó. - A Szurkolói Iroda közleményeA tiltakozás oka, hogy az elfogadott törvény alkotmányos alapjogokat sért, nincs összehangolva már hatályban levő törvénnyel, állami monopóliumként kezelt hatósági jogkört ad magánszervezeteknek, ésszerűtlen időkorlátokat szab, és legfőképpen diszkriminálja a labdarúgó szurkolókat, ugyanis az eredetileg beterjesztett törvény, még az öt látványsport úgynevezett rendteremtéséről beszélt, s végül a Parlament az elfogadás során, már csak és kizárólag a labdarúgó szurkolókra terjesztette ki a törvényt.

Ezért indult mozgalom a törvény elleni tiltakozásra, amely jelen formájában alkalmatlan a jogalkotó szándékának megvalósítására.

Javasoljuk a törvény gyakorlatban is alkalmazható formában történő módosítását figyelembe véve az alapvető jogokat és lehetőségeket. Részünkről nem a törvény megalkotása a probléma, hanem amennyiben készül egy ilyen jogszabály az legyen gyakorlatban is alkalmazható és figyelembe vegye a szurkolói, nézői javaslatokat is.

Erre vonatkoztatva az elmúlt hónapokban többször is próbált a Szurkolói Iroda egyeztetni a törvényhozóval, de sajnálatos módon nem sikerült. Továbbra is fenntartjuk egyeztetési javaslatunkat és a törvényt véleményező dokumentummal rendelkezünk, melyet szívesen egyeztetnénk az érintettekkel.

- Szurkolói Iroda -


Vasárnap 18 órától az Üllői úton vendégeskedik a DVTK a labdarúgó NB I 2. fordulójában.   


A vasárnapi FTC - DVTK mérkőzésre koreográfiával készülnek a diósgyőri ultrák, de folytatják a tüntetésüket is az úgynevezett huligántörvény ellen.


A Ferencváros ellen készülő DVTK NB I-es labdarúgócsapata péntek délelőtt tartotta az utolsó előtti edzését a vasárnapi meccs előtt.


A vasárnap 18 órakor kezdődó FTC - DVTK bajnoki mérkőzésre a vasúti közlekedést választó szurkolók a Keleti pályaudvartól rendőri kísérettel mehetnek az az Albert stadionig.


A remekül rajtoló Diósgyőri VTK a Ferencváros vendége lesz az NB I. 2. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!