Sport - Foci

2011.04.05. 19:31

2,2 milliárd a jó magyar fociért

<p>Több mint 2 milliárd forinthoz jutnak a labdarúgó akadémiák és a Bozsik-programban részt vevő utánpótlás-nevelő egyesületek. Ilyen nagyságrendű állami támogatással még soha nem gazdálkodhatott az utánpótlás-nevelés, és az igazolt magyar sportolók mintegy felét adó magyar labdarúgás.</p>

Háromoldalú szerződést írt alá kedden Czene Attila, sportért felelős államtitkár, Csányi Sándor, a MLSZ elnöke, valamint Szabó Tamás, a Nemzeti Sportintézet (NSI) főigazgatója. A megállapodás szerint összesen 2,2 milliárd forintos finanszírozáshoz jutnak a tehetséggondozásért felelős labdarúgó akadémiák és a Bozsik-programban részt vevő utánpótlás-nevelő egyesületek. Az állam által biztosított keretből 1,8 milliárd forint jut az Utánpótlás-nevelési Programra, a fennmaradó összeg pedig a Bozsik-programra.

Az utánpótlásműhelyek a legfontosabb feladatnak számító labdarúgóképzés és versenyeztetés mellett számos pedagógiai feladatot is ellátnak majd. A méltó sportolói életpályamodell kialakítása éppoly fontos része lesz az akadémiák és egyesületek tevékenységének, mint a tehetségkutatás. Ilyen nagyságrendű állami támogatással még soha nem gazdálkodhatott az utánpótlás-nevelés, és az igazolt magyar sportolók mintegy felét adó magyar labdarúgás.

A szerződést sportszakmai, garanciális elemeket is rögzíti. Az előre meghatározott célok megvalósítását szakmailag ugyanis a Nemzeti Sportintézet felügyeli. Előzetesen az NSI hagyja jóvá az MLSZ szakemberei által elkészített szakmai programot, felügyeli a feladat előrehaladását, teljesülését, végső megvalósítását is. Az MLSZ a felhasznált pénzekről, legkésőbb jövő március 31-ig összesítő a támogatási összeget teljes körűen elemző elszámolást készít.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!