Sport - Foci

2010.05.29. 23:26

Magyar-német - 0:3 - a rendőrök bezáratták a mérkőzés előtt a pénztárakat

<p>Bezáratták a rendőrök szombaton este, alig több mint egy órával a Magyarország-Németország barátságos mérkőzés előtt a Puskás Ferenc Stadion pénztárait, mert a két szurkolótábor tagjainak azonos szektorba szóló jegyeket adtak el.</p>

A rendőrség szerint többször is felszólították a jegyiroda és a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselőit, hogy a két tábort külön szektorba helyezzék el, de ennek nem volt eredménye. A rendőrség szerint biztonsági kockázatot jelent, ha nem különítik el megfelelően a csapatok szurkolótáborait. A mérkőzés előtt egyébként a Belvárosban előfordult, hogy magyar szurkolók németekre akartak támadni, de ezt sikerült megakadályozniuk a rendőröknek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint már hónapokkal a mérkőzés előtt, az előkészítés idején megállapodás született, hogy a meccs napján a helyszínen már nem árusítanak jegyeket a vendégszurkolóknak. A rendőrség, a Német- és a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselőivel egyetértésben született döntés ellenére mégis folyamatos volt a jegyárusítás a stadionban. Ennek a beszüntetését a rendőri biztosítás parancsnoka több alkalommal kérte a Magyar Labdarúgó Szövetségtől. A parancsnok végül este háromnegyed hétkor úgy határozott, hogy bezáratja a pénztárakat. Erre egyébként a sporttövény ad lehetőséget.

A rendőrség szerint ugyanis biztonsági kockázatot rejtett magában, hogy a pénztárakban egyes német szurkolóknak a magyar szektorba adtak jegyet. A pénztárak bezárásáról szóló döntésre a mérkőzés zavartalansága és a biztonsági kockázatok megszüntetése miatt volt szükség a rendőrség szerint. A törvény alapján egyébként a szervező köteles biztosítani a szurkolótáborok elkülönítését.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, még a mérkőzés előtt üveget dobott a belvárosból a stadion felé tartó német szurkolók felé egy magyar drukker, ezért a rendőrök előállították. Több magyar szurkoló is megpróbált a gyülekező németek közelébe férkőzni, keresve az összecsapás lehetőségét, de nem jártak sikerrel. A rendőrök a meccs miatt fokozott ellenőrzéseket tartottak a fővárosi pályaudvarokon és a Budapestre vezető főútvonalakon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!