Sport - Foci

2010.02.06. 15:12

Ezt írták a korabeli lapok a DVTK-ról IV.

<p>1918. június 29.: Az év legnagyobb helyi sporteseménye.</p>

MLSZ MAGYAR VÁLOGATOTT – ÉSZAKI KERÜLETI VÁLOGATOTT 3:1 (2:0)

A mérkőzést 4000 főnyi közönség nézte végig.

Serény készülődés előzte meg a múlt vasárnap lezajlott Északkerület - Magyar Válogatott csapatok futballmérkőzését. A várakozás, mellyel e mérkőzés elé sportkörökben tekintettek, teljesen kielégítette az igényeket.

A vasgyári sporttelep ünnepi díszt kölcsönzött. Körös körül a pályán nemzeti színű zászlók hirdették a nagy mérkőzést. A pályát ez alkalomra újra rendbehozták. Korláttal bekerítették, nagyszámú kényelmes ülőhelyről gondoskodtak s amikor a 4000 főnyi közönség elhelyezkedett, pompás látványt nyújtott a sporttelep. A hatalmas tribün közönsége lelkesen, zajosan viselkedett.

Délután 3-kor a vasgyári zenekar hangjai mellett kezdődött az ifjúsági csapatok mérkőzése, amelyet este fél 6 órakor az Északkerület - Magyar Válogatott mérkőzése követett...

Az első félidőben változatos játék után a Magyar Válogatott 2 gólt rúgott. A második félidőben az Északkerület csapata 11-es révén gólt ért el, amelyet nemsokára a Magyar Válogatott újabb 3. gólja követett.

(Megjelent:Diósgyőri Újság. 1918. június 29.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!