Sport - Foci

2008.11.23. 16:54

Két év múlva derül ki a 2018-as vb szervezője

<p>2010 decemberében választják ki a 2018-as labdarúgó világbajnokság rendező országát - jelentette be vasárnap a dél-afrikai Johannesburgban Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára.</p>

A leendő győztesnek így hét éve lesz a felkészülésre, akárcsak a tavaly kiválasztott Brazíliának, amely 2014-ben ad otthont a vb-nek. A 2018-as viadalra eddig Anglia, valamint Belgium és Hollandia jelentkezett, utóbbi két ország közösen rendezné a vb-t. A két kandidáló mellé nagy valószínűséggel csatlakozni fog még Oroszország és Spanyolország is. Valcke beszélt, a jelenleg is zajló dél-afrikai előkészületekről, ahol két év múlva rendezik majd a tornát. "Néhány fejlesztés csak hetekkel a nyitómérkőzés előtt fog elkészülni, így nem sok lehetőség lesz a hibázásra. A 16 milliárd dolláros útfelújítási program viszont biztosan megváltoztatja majd Dél-Afrika arculatát, egy igazi örökséget hagyva hátra" - tette hozzá Jerome Valcke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!