Sport - Foci

2008.09.09. 23:00

Nem sikerült a bemutatkozás

<p>Debrecen - A szerdai programban a két győztes, illetve a két vesztes küzd egymás ellen.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="MVFC-Zágráb - futsal 2008.09.09."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/MVFC_Z_gr_b___futsal_2008_09_09_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="MVFC-Zágráb - futsal 2008.09.09." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-MVFCZagrebFUTSAL_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Titkon minden szurkoló bízott abban, hogy a magyar bajnokcsapat, a berettyóújfalui Mezei-Vill FC játékosai csodát tesznek és győzelemmel debütálnak a futsal Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek debreceni ágán. A Főnix Csarnokban megrendezett találkozón több mint kétezer drukker szorított Trencsényiéknek, hogy a papíron a leggyengébbnek ítélt riválist, a horvát MNK Nacional Zagreb csapatát legyőzzék. A kétszer 20 perces játékidő alatt viszont fejet kellett hajtani a nagyobb tudás előtt, ugyanis a horvátok meggyőző teljesítménnyel fektették két vállra a magyar bajnokcsapatot. A meccs első szakaszában is a vendégeknél volt többet a labda, de így is mindkét kapu előtt adódtak lehetőséget. A meccs fordulópontja a 15. perc volt, amikor egyéni akció végén Tihomir Novak megszerezte a horvátoknak a vezetést, sőt a második játékrész elején ismét eredményes tudott lenni.
Ekkor még volt némi remény arra, hogy feltámad az MVFC, de Morina találata szertefoszlatta a magyar álmokat. A hajrában már minden mindegy alapon kockáztatott Szitkó Róbert vezetőedző, és a kapus helyett is mezőnyjátékost küldött harcba, ám egy akció végén a horvátok kapusa védett és egyből a mieink kapujába lőtte a labdát. A folytatásban hiába küzdött a Mezei-Vill a becsületgólért, nem változott az eredmény, a zágrábiak 4–0 arányban nyertek.

Jön a folytatás

A nap másik mérkőzésén ugyanilyen eredmény született, ráadásul a gólok is ugyanilyen elosztásban estek, ugyanis a favorit Donyeck 1–0-ás félidőt követően 4–0-ra nyert a holland bajnok ellen. A meccs krónikájához tartozik, hogy a Beverwijk egygólos hátrányban több lehetőséget is elpuskázott, viszont az ukránok remekül használták ki a helyzeteiket. A Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második napján 18 órától a Sahtar Donyeck a horvát MNK Nacional Zagreb csapatával mérkőzik, míg 20 órától a Mezei-Vill FC a holland bajnok FC Blok Beverwijk gárdájával csap össze. Utóbbi mérkőzés pikantériáját az adja, hogy amelyik alakulat a derbit követően pont nélkül marad, annak már matematikai esélye sem lesz a továbbjutásra, azaz elkel a biztatás a berettyóújfalui csapat számára.

Mesterszemmel

Szitkó Róbert: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz, és sajnos bebizonyosodott, mekkora a különbség a nemzetközi színvonal és a magyar bajnokság nívója között. Bár a horvátok jobbak voltak, a gólkülönbséget túlzottnak tartom, szerintem kétgólos a valós különbség a csapatok között, bár a Zágráb csak annyit adott ki magából, ami a győzelemhez elegendő volt. Holnap még nehezebb találkozó vár ránk, hiszen a hollandokkal mérkőzünk, de nem adjuk fel, küzdeni fogunk becsülettel.

A tények
Mezei-Vill FC–MNK Nacional Zagreb 0–4 (0–1)
Mezei-Vill FC: Pallai – Nagy T., Nagy I., Lovas, Safar. Cserék: Angyalos, Gál, Tamás, Trencsényi, Cosmin, Domokos.
Gólszerzők: T. Novak 2 (15., 26), Morina (31.), Svigir (38.).

Sahtar Donyeck–FC Blok Beverwijk 4–0 (1–0)
Gólszerzők: Vassoura 2, Moszkvicsov, Mansurov.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!