Sport - Foci

2008.06.16. 18:01

Van Basten: legjobb csapattal állunk ki

<p>A legjobb csapatával áll ki a holland válogatott kedden Románia ellen az utolsó csoportmérkőzésükön, annak ellenére, hogy már biztos a csoportelsőségük - mondta Marco van Basten hétfőn.</p>

Az olasz és a francia együttes korábban aggodalmának adott hangot, miszerint a hollandok hagyják nyerni Romániát az utolsó csoportmérkőzésükön és így kiejtik a 2006-os világbajnokság mindkét döntős csapatát.

A korábbi Milan-támadó - aki edzőként is begyűjtené az Európa-bajnoki címet az 1988-as, játékosként elért sikere mellé - elmondta a csapatok félelme nem megalapozott.

"Jó helyzetben vagyunk, de ugyanolyan jól szeretnénk játszani, mint eddig, ezért nagyon komolyan vesszük a mérkőzést és a legjobb felállásban játszunk Románia ellen. Kedden ugyanolyan elszántsággal fogunk pályára lépni, mint az elmúlt két mérkőzésen." - mondta a szövetségi kapitány.

Van Basten jobban aggódik az új gyep miatt. Hétfőn ugyanis bejelentették, hogy a csütörtöki negyeddöntőre teljesen kicserélik a bázeli stadion gyepszőnyegét, mivel nagy károkat okozott az esőzés.

"Kicsit különös, hogy három nappal a meccs előtt cserélik ki a pálya gyepét. Láttam a moszkvai BL-döntőt (ahol szintén a találkozó előtt nem sokkal cserélték ki a gyepszőnyeget) és a játékosok nagyon csúszkáltak. Ez nem tesz jót a mérkőzés színvonalának."

A holland válogatott a szombati negyeddöntőn lép pályára Bázelben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!