Sport - Foci

2007.12.17. 07:19

Győzött a Real, Atletico-döntetlen

<p>Hazai pályán győzött a Real Madrid a spanyol bajnokság 16. fordulójának zárómérkőzésén.</p>

A Real az Osasunát verte 2-0-ra, vasárnap este. A hazaiaknál Ruud van Nistelrooy lőtte az első gólt, a 15. percben, majd Wesley Sneijder állította be a végeredményt negyed órával a lefújás előtt.

Gólnélküli döntetlent játszott viszont az Atletico Madrid. A kisebbik fővárosi gárda a Recreativo otthonában végzett 0-0-ra.

A Getafe otthonában győzött vasárnap délután a Villareal. A Sárga Tengeralattjáró becenévre hallgató Villareal 3-1-re győzött. Nihat, a vendégek török támadója kétszer is eredményes volt.

Szintén 3-1-re nyert a Real Betis is. A kieső helyen álló együttes hazai pályán verte az újonc Almeriát. Gólnélküli döntetlent játszott viszont a Sevilla a Valladolid otthonában. A Murcia 2-1-re verte a Racing Santandert. A Deportivo - Zaragoza találkozó 1-1-es, a Mallorca - Bilbao összecsapás pedig 0-0-ás döntetlennel ért véget.

Megerőltetés nélkül győzött szombat este a Barcelona a Valencia otthonában. A katalán gárda Eto o két és Gudjohnsen egy találatával magabiztosan, 3-0-ra verték a hazaiakat. A Valencia rendkívül rossz formában van az utóbbi időben, zsinórban öt mérkőzés óta nem tudott ugyanis gólt lőni Ronald Koeman együttese.

A Barcelona ezzel továbbra is második és ideiglenesen egy pontra megközelítette a vasárnap játszó Real Madridot a tabellán. A Valencia a hetedik helyen áll. Szombaton a másik barcelonai csapat is győzni tudott, az Espanyol ugyanis hazai pályán 1-0-ra verte a Levante-t. Az Espanyol győztes gólját Jarque szerezte a 8. percben.

A bajnokságot továbbra is a Real Madrid vezeti. A Barcelona a második, az Atletico pedig a harmadik helyen áll.

Messi öt hétre kidőlt
Legalább öt hét kényszerpihenő vár Lionel Messi-re, a Barcelona argentin támadójára. Messi a szombat esti, Valencia elleni mérkőzésen szenvedett súlyos combizom szakadást a bal lábában. A fiatal labdarúgó nem sokkal a szünet előtt, 2-0-ás Barcelona vezetésnél sérült meg.
Messi kiesése igen súlyosan érinti a katalán gárdát, a fiatal játékos vezeti ugyanis a Barcelona házi góllövő listáját, nyolc találattal. Messi várhatóan hét mérkőzést fog kihagyni, köztük a jövő heti, Real Madrid elleni El Classicót. A legutóbbi Barca-Real 3-3-al ért véget. Messi azon a mérkőzésen mesterhármast rúgott a fővárosi gárdának.

Primera División, 16. forduló:
Valencia - Barcelona 0-3
Espanyol - Levante 1-0
Valladolid - Sevilla 0-0
Real Betis - Almeria 3-1
Getafe - Villarreal 1-3
Deportivo - Real Zaragoza 1-1
Real Mallorca - Athletic Bilbao 0-0
Murcia - Racing 2-1
Recreativo - Atletico Madrid 0-0
Real Madrid - Osasuna 2-0

Az élmezőny:
1. Real Madrid 16 mérkőzés / 38 pont
2. Barcelona 16/34
3. Atletico Madrid 16/31
4. Villareal 16/31
5. Espanyol 16/30
6. Racing 16/26

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!