Sport - Foci

2007.11.28. 15:15

A Birmingham kinevezte McLeish-t

<p>A Premier League-ben szereplő Birmingham City bemutatta a csapat új menedzserét, Alex McLeish-t.</p>

David Gold, az angol csapat elnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, McLeish három és fél éves szerződést írt alá a klubbal. A szakember kedden mondott le a skót válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, de már napok óta sejteni lehetett, hogy a Birminghamhez igazol.

McLeish januárban vette át a skót válogatott irányítását, azonban Franciaország oda-vissza való legyőzése ellenére sem tudtak kijutni a jövő évi Európa-bajnokságra. A skót labdarúgó szövetség szerette volna megtartani a mestert, ő azonban inkább a Steve Bruce utódját kereső Birminghamet választotta.

Steve Bruce a múlt héten távozott az újonc Birminghamtól. A menedzser a Wiganhoz igazolt annak ellenére, hogy 19 hónap lett volna még hátra a szerződéséből, a Wigan azonban 3 millió fontért kivásárolta őt a kontraktusból. Új klubjánál évi két millió fontot (740 millió forintot) tehet majd zsebre.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!