Magyarország

2010.10.15. 16:59

VÖRÖSISZAP - 300 ember ment vissza délutánig Kolontárra

<p>A délutáni adatok szerint összesen háromszáz ember költözött vissza pénteken 15 óráig a Veszprém megyei Kolontárra, amelyet az iszapömlés miatt ürítettek ki korábban.</p>

A visszatelepítés délben kezdődött, ami az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) délutáni tájékoztatása szerint azóta is folyamatos és zavartalan. A visszatelepülőket a katasztrófavédelem, a rendőrség és a helyi polgárőrség segítségével viszik Ajkáról Devecseren át Kolontárra. A faluból korábban 690 embert kellett kitelepíteni.

A visszatelepülőknek maszkot adnak a por ellen. Akik egyénileg oldják meg a visszaköltözést, autóikkal szintén Devecser felől érkezhetnek Kolontárra. A településhez vezető úton felállított ellenőrző-áteresztő pontokon polgárőrök segítenek elkerülni torlódást, illetve a visszatelepülőknek itt adják át a védőfelszereléseket.

A Farkasgyepűi Tüdőgondozó Intézet a kármentesítésben, mentésben résztvevőknek valamint a lakóknak ingyenes inhalációs terápiát biztosít. Az inhalációs terápia 5 perces, légutakat nyugtató, gyulladáscsökkentő kezelés. A kezelés helyszíne a Várkert utca 1-ben található Gárdonyi Géza Közös Fenntartású Általános Iskola Devecseren. Itt minden nap 14 és 17 óra között jelentkezhetnek azok, akik igényt tartanak a kezelésre.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!