Sátoraljaújhely hírei

2016.09.03. 12:46

Tető került az újhelyi műjégpálya fölé

Sátoraljaújhely - Az épület számos rendezvény lebonyolítására alkalmas.

Sátoraljaújhely - Az épület számos rendezvény lebonyolítására alkalmas.

Részleges átadás volt pénteken délelőtt Sátoraljaújhelyen a Zemplén Kalandparkban, amikor a Magas-hegy lábánál lévő fedett műjégpályát mutatták be a város vezetői.

Maga a műjégpálya már korábban megépült a kalandparkban, de egy szabadtéri létesítmény ki van téve az időjárás viszontagságainak. Ezért döntött úgy a város vezetése, hogy befedik az összesen 1500 négyzetméteres alapterületen lévő műjég­pályát.

– Sokat gondolkodtunk azon, akkor adjuk-e át a fedett létesítményt, amikor már a nagyközönség is birtoka veheti, azaz októberben vagy novemberben – mondta az avatón Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – Végül úgy döntöttünk, mostani állapotában is közel késznek tekinthető a létesítmény, hiszen abban a szezonban, amikor nem korcsolyázásra lehet használni, az épület számos rendezvény lebonyolítására alkalmas.

– Évekkel ezelőtt beszélgettünk arról a polgármester úrral, milyen jó lenne, ha egy beruházás nemcsak akkor valósulhatna meg, ha kiírnak egy pályázatot és támogatásból építünk meg valamit, hanem ha önerőből vághatunk bele – mondta Dankó Dénes, a város alpolgármestere. Éppen ezért készítettünk egy üzleti tervet, a bank elbírálta, rábólintott és egy rendkívül kedvező fejlesztési hitelből fedtük be a jégpályát, és bízunk benne, a kalandpark vissza is termeli ezt a hitelt.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!