Borostyán Mihályra emlékeztek Sajóbábonyban

Akt.:
Borostyán Mihályra emlékeztek Sajóbábonyban
© Fotó: Bujdos Tibor
Sajóbábony – Pénteken rendezték meg Sajóbábonyban a Borostyán Mihály Emléktornát.

A DVTK egykori labdarúgója Sajóbábonyban ismerkedett meg a futballal, majd Diósgyőrbe igazolt, ahol 1975 és 1984 között 241 élvonalbeli meccsen lépett pályára és 55 gólt szerzett. 1979 és 1982 között 5 alkalommal szerepelt a válogatottban, négyszer az olimpiai válogatottban és 12-szer az utánpótlás-válogatottakban.

A DVTK támadója 2005 szeptemberében, 48 évesen hunyt el. A rá emlékező rendezvény első összecsapásán a sajóbábonyi, illetve a ferencvárosi öregfiúk csaptak össze (4-2-re a fővárosiak nyertek), míg a másodikon a helyi, megyei I. osztályú SVSE és az NB I-es DVTK mérkőzött meg.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

A 2×25 perces meccset 3-0-ra nyerte a Diósgyőr, a gólokat Ioannidis (2) és Óvári szerezték. A piros-fehérek fekete karszalaggal léptek pályára a találkozón, ugyanis csütörtökön este – Elefántcsontpart fővárosában, Abidjanban – a koaci.com oldal szerint – rablótámadás áldozata lett Georges Griffiths. Az afrikai csatár diósgyőri színekben 2014 és 2016 között 34 bajnoki mérkőzésen 8 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába.

– ÉM –


Elhunyt Georges Griffiths, a DVTK volt focistája
Miskolc - Pénteken futótűzként terjedt a hír, hogy meghalt Georges Griffihts, a Diósgyőri VTK egykori labdarúgója. A koaci.com információi szerint csütörtök este rablótámadás áldozata lett Georges Griffiths az elefántcsontparti Abidjanban. Az elefántcsontparti támadó diósgyőri színekben 2014 é...Sajóbábony.
BOON.HU


hirdetés