Friss hírek

2009.11.18. 14:59

Fejlõdik Fejérben Aba

<p>Gimnáziumot építenek, általános iskolát bõvítenek és felújítják a mûvészeti iskola épületét a Fejér megyei, hátrányos helyzetû, Sárvíz Kistérség központján, Abán. A 4600 lakosú településen 510 millió forintos beruházás kezdõdik 2010. elsõ felében. A pénz 85 százalékát a Norvég Alaptól nyerték.</p>

A gimnázium 2 hektáros területen, több épülettel, népi építészeti stílusban épül. Az általános iskola tetõterét beépítik, és hét tanteremet alakítanak ki ott, a mûvészeti iskola régi épületét felújítják és kibõvítik.

Abán, a 870 iskolás 20 százaléka hátrányos helyzetû. Éppen ezért, az infrastrukturális fejlesztések mellett a hátrányos gyerekek oktatására kapták a támogatást. Az 510 milliós beruházás 85 százalékát fizeti a Norvég Alap - mondta a Független Hírügynökségnek Kossa Lajos, Aba polgármestere.

A támogatói szerzõdést 2008. Januárjában írták alá, a munkák jövõ év elején kezdõdnek. Most készítik elõ a kivitelezõ kiválasztásához a közbeszerzési eljárást.

Aba a Sárvíz Kistérség központja. Az elmaradt déli településekrõl, és a környékrõl 90 gyerek jár oda iskolába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!