Rendőrségi hír

2019.10.15. 12:00

Vélt kutyatámadást szándékos kutyauszítással akart megtorolni

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen garázdaság bűntette, zaklatás vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt.

Illusztráció

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vádlottak 2017. szeptember hónap elején a reggeli órákban, Miskolc egyik külterületén lévő lakóhelyük közelében tartózkodtak, amikor a szomszédos ingatlanról a sértett férfi a gépjárművével kiállt, és nagytestű kutyája kiszaladt a telekről a három vádlott irányába.

A vádlottak attól tartottak, hogy a kutya megtámadja őket, ezért ráijesztettek, mire az állat visszaszaladt a portára. A vádlottak elmentek, azonban rövid idő múlva visszajöttek a sértett ingatlanához úgy, hogy az egyik vádlott magával hozta a kutyáját, levette róla a pórázt, és a sértettre uszította.

A sértett az állatot harci kutya megjelenésűnek látta, ezért nagyon megijedt, és beszaladt az udvarára, miközben próbálta maga után bezárni a kerítéskaput. A támadásra uszított kutya nem tett eleget a vádlott utasításának, így mindhárom vádlott üldözőbe vette a sértettet, és meg akarták akadályozni, hogy bezárja a kaput, azt rugdosták, rángatták, szidalmazták a sértettet megöléssel fenyegetve, a kutyatulajdonos vádlott pedig a nála lévő pórázzal a kapun keresztül több alkalommal a sértett felé ütött, bal kézfejét többször eltalálva.

A sértett értesítette a rendőrséget, erre a vádlottak elmentek. A kiérkező rendőrök a sértettet beültették a rendőrautóba, megkeresték a három támadóját, és intézkedés alá vonták őket. A kutyát uszító vádlott a rendőrautóban ülő sértettet megfenyegette, hogy megveri, és az sem érdekli, hogy a rendőrök ott vannak.

A sértett a bántalmazás következtében a kézfején 8 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a vádlottak közül a kutyáját támadásra uszító vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, míg a két másik vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában