Rektorjelölt-választó ülést tartott a főiskola

Jánosi Zoltán
Jánosi Zoltán
Nyíregyháza – Dr. Jánosi Zoltán, a Nyíregyházi Főiskola Bölcsészettudományi és Művészeti Karának főigazgatója lett az intézmény rektorjelöltje. A Nyíregyházi Főiskola szenátusa április 3-án délután tartotta rektorjelölt-választó ülését.

Mint korábban ismertté vált, hatan  pályáztak a rektori székre, miután Balogh Árpád rektor mandátuma 2007. június 30-án lejár.

A 14 tagú szenátus titkos szavazással az első körben eldöntötte, kit  tart a legalkalmasabbnak a főiskola vezetésére: 11 szavazattal dr. Jánosi Zoltán nyert, így július 1-től ő lesz a Nyíregyházi Főiskola első számú vezetője.

A Kelet-Magyarország kérdésére válaszolva a frissen mergválassztott rektor elmondta, hogy elképzelései szerint a Nyíregyházi Főiskola gazdasági stratégiáját kell erősíteni, amelyből többek között az következik, hogy a régió irányába fel kell ajánlani, illetve ki kell használni az intézményben meglévő szellemi kapacitást. Jánosi Zoltán fontosnak tartja a szolgáltató jelleg megerősítését, és azt, hogy a hallgatók versenyképes diplomát szerezzenek az intézményben, mert hosszabb távon az intézmény presztizsét is ez biztosíthatja.

– Nagy István Attila –