Putnok hírei

2018.03.30. 22:22

Lehetőségek a gömöri turizmusban

Gömör - Öt település természeti és kulturális adottságaira épít a turisztikai projekt.

Gömör - Öt település természeti és kulturális adottságaira épít a turisztikai projekt.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az észak-borsodi régió az ország egyik legjobb földrajzi adottsággal megáldott területe. A turizmus azonban ennek csupán egy kis szegmensére korlátozódott az elmúlt időszakban. A vidéki Magyarország erősödésének, a megszépülő falvaknak köszönhetően most eljött a idő, hogy eddig rejtve maradt értékeinket is megismerhessék az ide érkező turisták. A putnoki kistérséget a Gömör Szíve – Szív útjai projekt teheti a jövőben még ismertebbé.

Mindez pozitív hatást gyakorolhat a térség gazdaságára.” Riz Gábor

Ismerjék meg

– Csodálatos környezetben élünk. Olyan természeti értékeink vannak, amelyek képesek messziről is ide vonzani a kirándulni vágyókat. A MaNDA két ózdi épülete egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a térségi turisztikai termékcsomag központi eleme lesz a jövőben is. Ehhez kiválóan kapcsolódnak a kistelepülések azon projektjei, amelyek az épített örökségünket és a helyi termékeket tudják népszerűsíteni – fogalmazott a fejlesztéssel kapcsolatban Riz Gábor, országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési miniszteri biztos. – Mindez pozitív hatást gyakorolhat a térség gazdaságára és a foglalkoztatásra egyaránt.

A Gömör Szíve – Szív Útjai pályázati program 5 település természeti és kulturális adottságaira épít. Célja, hogy a 13 állomást és tanösvényt magába foglaló, részleteiben jellemzően néhány órás, ­összességében több napos kikapcsolódást jelentő turisztikai program lebonyolítását tegye lehetővé, falusi környezetben.

Kiemelt falvak

Gömörszőlősön fogadó, termékház, biokertes vendégház és extenzív gyümölcsös várja majd a vendégeket. Imola rekreációs parkot, valamint illatportát és csűrt, Szuhafő kézműves házat és leskunyhókat, Trizs hagyományok házát és meseerdőt alakít ki a projekt keretében. A Ragályi Ferdinánd Látogatóközpont, a Szőlőhegyi Tanösvény, valamint az Öreg Tölgy Útja pedig Ragályban várja majd a szabadidejüket aktívan eltölteni szerető turistákat.

A meglévő és újonnan kialakítandó helyszínek alkalmasak arra, hogy akár több napos itt tartózkodásokhoz is megfelelő hátteret teremtsenek, hiszen egyszerre tudják szolgálni az élményszerzést, a konkrét ismeretek elsajátítását, és támogatják a fenntarthatóság értékeinek megszerzését is.

ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!