Putnok hírei

2017.06.04. 10:58

Védjegyes találkozó volt Jósvafőn

Jósvafő - Az idei évben tervezett újabb kiírással a számok még jelentősen növekedhetnek.

Jósvafő - Az idei évben tervezett újabb kiírással a számok még jelentősen növekedhetnek.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Nemzeti Parki Termék Védjegyrendszer ismertségének növelése érdekében egy éven át tartó promóciós és marketingkörút szervezését kezdeményezte, melynek második állomása Jósvafőn volt a közelmúltban – tudtuk meg az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságától (ANPI).

Kiemelt jelentősége van minden kezdeményezésnek.” Veress Balázs

A Nemzeti Parki Termék Körút rendezvényének – a Földművelésügyi Minisztérium és a Természetes Ízeket Előállítók Közössége közt létrejött együttműködési megállapodásnak megfelelően – célja, hogy segítse a Nemzeti Parki Termék védjegyhasználók hatékonyabb piacra jutását, valamint növelje a védjegyrendszer ismertségét.

A Tengerszem Szálló teraszán, impozáns környezetben megtartott rendezvényre meghívást kaptak az ANPI illetékességi területén élő védjegyhasználók, illetve a védjegyhasználati jogra esélyes potenciális pályázók.

Veress Balázs igazgató köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy a borsodi és zempléni térségben kiemelt jelentősége van minden kezdeményezésnek, amely kitörési pont lehet a helyi gazdálkodók, turisztikai szolgáltatók számára.

Az ANPI igyekszik élen járni e törekvés támogatásában, hiszen két meghirdetett pályázati kör után 14 védjegyhasználóval és 110 termékkel, illetve szolgáltatással büszkélkedhet és az idei évben tervezett újabb kiírással ezek a számok még jelentősen növekedhetnek.

Pályázatot is hirdettek

A rendezvény nyitányaként ünnepélyes keretek között meghirdették „Az év ökoturisztikai létesítménye 2017” pályázatot is, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség írt ki közösen.

Dr. Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára beszédében elmondta: a pályázat célja, hogy az ökoturisztikai létesítmények, illetve működtetőik megmérettessenek kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján. Dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese beszédében az együttműködés és a korábbi sikeres pályázatok jelentőségét emelte ki.

A továbbiakban Nagy Júlia, a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, és Blaskó Krisztián, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület titkára beszélt a miskolci tapasztalatokról. Koltay Gábor, az aggteleki Királyi Csemegék védjegyes termékek készítője ismertette azt a nem hétköznapi folyamatot, ami a budapesti lét feladásától a különleges aggteleki termékek létrejöttéig vezetett.

Az előadások sorában végezetül Vécsey Renáta, az avasi Dűlő Étterem vezetője az éttermek elvárásairól beszélt, amelyek a védjegyes alapanyagokkal, termékekkel szemben a gyakorlatban felmerülnek. A rendezvényt a termékek bemutatása és kóstolója zárta.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!