Putnok hírei

2017.03.29. 09:02

Új lelátó, villanyvilágítás a putnoki sportközpontban

Putnok - Kétszázhatvanötmillió forintos beruházás kezdődött el a putnoki Várady Béla Sport­központban.

Putnok - Kétszázhatvanötmillió forintos beruházás kezdődött el a putnoki Várady Béla Sport­központban.

Néhány hónapon belül NB II-es, de akár élvonalbeli futballmérkőzések rendezésére is alkalmas lesz a putnoki stadion. A létesítmény felújításának újabb szakasza néhány nappal ezelőtt indult el, az előttünk álló hónapokban a legnagyobb volumenű fejlesztést hatják végre a Várady Béla Sportközpontban. A klubház már megfelel a mai kor követelményeinek, rövidesen azonban a pálya állapotára, a lelátókra, a villanyvilágításra, az illemhelyekre és a büfékre sem lesz panaszuk a hazai és a vendégszurkolóknak.

A város életében ez egy nagyon fontos, kiemelt beruházás." Tamás Barnabás

Dréncső, locsolórendszer

– A beruházás egyik legfontosabb szegmense a küzdőteret érinti, amelyet nagyobb méretűre bővítenek, dréncsövekkel és automata locsolóberendezéssel látnak el – mondta el érdeklődésünkre Tamás Barnabás, Putnok polgármestere. – A kapuk könnyedén cserélhetőek lesznek, és védő-labdafogó hálóval is el lesz látva a pálya. Ugyancsak lényeges, hogy a vasút felőli, déli lelátórész teljes egészében megújul. Nyolcszáz ülőhelyet alakítanak ki ezen az oldalon, amely végig fedett lesz, tehát a drukkerek rossz időben sem fognak megázni.

Tamás Barnabás hozzátette: a jelenlegi elavult beléptetési rendszeren is változtatni fognak Putnokon. Közvetítésre alkalmas sajtóhelyeket alakítanak ki, de a VIP-vendégek kiszolgálásán is javítani fog a megkezdett fejlesztés. Teljesen el fogják különíteni a hazai és a vendégdrukkereket, utóbbiak számára külön illemhelyeket és büfét is kialakítanak. Kijavítják a rossz állapotban lévő kerítéseket, valamint a parkolóhelyek számát is megnövelik stadionon belül és azon kívül is.

– Nagyon örülök, hogy már megkezdődött a munka, amely előreláthatólag augusztusban be is fejeződik – folytatta Putnok polgármestere. – Már szedik fel a pályát, ötvencentis talajcsere történik ezekben a hetekben. A dréncsőrendszernek köszönhetően az esővíz sem vész kárba, a locsolásnál újra tudjuk majd hasznosítani. A bontásra ítélt lelátórésznél is dolgoznak, majd kezdik a villanyvilágítás kiépítését is. A város életében ez egy nagyon fontos, kiemelt beruházás, amely elismerése, visszacsatolása annak a sportbarát szemléletnek, amit hosszú évek óta folytatunk Putnokon.

ÉM-ME


Addig albérletben

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a stadionfelújítási tartalék keretéből biztosított 265 millió forintot a putnoki létesítmény fejlesztésére. Az NB III-as erre a néhány hónapra kénytelen albérletbe vonulni, a felnőttmérkőzéseket a tavaszi idényben a mucsonyi pályán rendezi meg a PVSE.

– Az utánpótlásközpontunkban is rengeteg még a teendő, ezért várható volt, hogy az MLSZ nem hagyja jóvá, hogy ott bonyolítsuk le a hazai meccseinket – reagált Tamás Barnabás. – Kerítéseket, lelátókat, védőhálókat, illemhelyeket kell építeni, párhuzamosan mindkét helyszínen gőzerővel dolgoznak. Ez most egy néhány hónapos, átmeneti időszak, ősztől azonban minden visszaáll a régi kerékvágásba, méghozzá sokkal jobb körülmények között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!