Friss hírek

2009.09.22. 08:33

Tinik rongálták a szombathelyi buszokat

<p>Elfogta a rendõrség a szombathelyi buszok rongálóit. Négy fiút értek tetten pénteken, mindannyian 18 év alattiak. Egyiküknek sem volt különösebb baja a helyi Volánnal, egyszerûen a "balhé" kedvéért okoztak milliós kárt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget hétfõn Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.</p>

A Vasi Volán szombathelyi telephelyén szeptember 14-én jártak elõször a vandálok. Betörték a bontásra váró, illetve a még forgalomban lévõ buszok ablakait. Néhány nap múlva újra "akcióba léptek", majd múlt pénteken megint, de akkor már várták õket a Volán munkatársai.

A fiúk a közeli szeméttelep kerítése mellõl kezdték kövekkel dobálni, illetve csúzlival lõni a buszokat. A lesben álló Volán dolgozók azonnal értesítették a rendõrséget, így a járõrök a helyszínen elfogták a támadókat. A kapitányságra vitték õket kihallgatásra, ahol nem tudtak magyarázatot adni a tettükre, csak annyit mondtak, hogy a "balhé" kedvéért csinálták. Ezt egyébként az is igazolja, hogy egyikük még az osztálytársainak is dicsekedett a rongálásról.

Az ügyben a Szombathelyi Rendõrkapitányság bûncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított vizsgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!