szponzorált tartalom

2021.07.21. 13:03

Hogyan szereljük fel a fali lámpánkat?

A világítás nagyon fontos része az otthonunknak.

Forrás: lightmyhouse.hu

Egyrészt értelemszerűen rendkívül jelentős funkciója van, hisz szó szerint fényt hoz a sötétségbe. A modern lámpáknak van még egy, legalább olyan fontos feladatuk, mint maga a világítás. Ezek a lámpák ugyanis nem csupán fényt, hanem stílust és hangulatot is csempésznek az otthonunkba, mindannyiunk nagy örömére.

A lámpatestek kiválasztása nagyon fontos feladat, hiszen komoly jelentőséget kap a lakás enteriőrjében. Ahogy az otthonunknak, úgy a lámpáknak is saját stílusuk van, s hacsak nem épp az eklektikát szeretnénk életre hívni, érdemes olyan lámpatesteket választanunk, amelyek illeni fognak a bútorainkhoz és a lakás hangulatához, stílusához is. Ma már a lámpa nemcsak kiegészítő elemként lehet jelen, hanem akár fő attrakcióként is magára vonhatja a figyelmet, ahogyan a Lightmyhouse.hu-nál kapható fali lámpák is képesek központi szerepet betölteni a térben.

Ha sikerült kiválasztanunk a nekünk legjobban tetsző és a lakásba is a legjobban passzoló lámpát, nincs is más dolgunk, mint gyorsan felszerelni azt.

Szereljük fel a helyére a fali lámpánkat!

A fali lámpák, éppen elhelyezkedésük miatt nagyobb szakértelmet, hozzáértést kívánnak meg, mint ami a mennyezeti lámpa bekötéséhez szükséges. Mivel a tok vagy bázis elem a fali lámpa esetében, ahogy a neve is mutatja, a mennyezet helyett a falra kerül, nagyobb körültekintéssel kell dolgoznunk annak érdekében, hogy tökéletes végeredményt érhessünk el.

Az áramforrás kérdésköre

Mielőtt elkezdenénk bármilyen szerelést, első lépésként meg kell találnunk az áramforrást, amelyről fali lámpánk működni fog. Egyértelmű, hogy a lehető legkönnyebben elérhető, ugyanakkor legesztétikusabb megoldásra kell törekednünk.

Családi házak esetében emeleti szobákhoz általában a padláson találhatjuk meg a szükséges vezetéket, ugyanakkor érdemes megfontolni a földszinti áramkörök bővítését is, amely segíthet abban, hogy könnyebben, egyszerűbben szereljük fel fali lámpáinkat.

Mit tehetünk egyéb helyzetekben? Miután kiválasztottuk a fali lámpánk helyét, egy kábelkereső műszer hatékony segítséget nyújthat nekünk abban, hogy megtaláljuk, hol is futnak a meghatározott helyhez képest az áramot vezető kábelek az otthonunkban. Ez abban is segít, hogy a lámpa felszerelésekor ne fúrjunk bele a vezetékek közepébe sem.

Ha megvan a megfelelő kábel, nincs más hátra, mint összekötni a vezetékeket. Fali lámpa esetében egy áramkörre több lámpa is ráköthető.

Az is előfordulhat, hogy nem szeretnél ezzel az egésszel ennyit bajlódni. Ebben az esetben egy kábel, egy csoki, egy kapcsoló és egy villás dugó fog kelleni ahhoz, hogy ezeket összeállítva végül a konnektorba dugd be a fali lámpát. Ez a módszer ugyan kevésbé tetszetős, de egy kábelcsatornába elrejtheted ezt a vezetéket is az esztétikum jegyében.

Milyen magasra szereld a fali lámpát?

Egy hálószobában az ágy magassága lesz a meghatározó, és fontos szempont a kényelem, hogy a lámpa kellemes fényt nyújtson, és lehetővé tegye akár az ágyban olvasást is. Egyéb esetekben a földtől számított 1,5 méter az általános javaslat, de természetesen mindig az adott lakás és a bútorok együttesen határozzák meg a fali lámpád helyét.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában