szponzorált tartalom

2021.05.06. 08:57

Hernádnémeti ideális hely a fiatal családoknak

Az „Esély Otthon” programban ráadásul hatalmas lehetőségek rejlenek.

Dr. Orosz Zsolt polgármester nagyon büszke arra, hogy Hernádnémetiben az utóbbi években folyamatosan fiatalodik és nő a lakosság. „Ösztönzi ezt a fiatalokat támogató, sokrétű anyagi támogatás és a kiemelkedő fejlődés. Ha itt vesznek lakást, akkor életkezdési juttatásként 300.000 forintot kapnak, építkezés esetén pedig ingyen telket. Jó az intézményhálózat, a tömegközlekedés, magas színvonalú az óvodai és iskolai oktatás.

Ezek igen csábító szempontok a családalapításhoz. Ráadásul már épül az új bölcsőde is, amit a jövő évtől használatba szeretnénk adni. A polgármesteri hivatal energetikai felújítása is kezdődik hamarosan, és a csapadékvíz – belvíz elvezetésére is kapunk egy kisebb támogatást, amivel a már megkezdett munkálatokat tovább tudjuk folytatni. És persze folyamatosan adunk be pályázatokat, útépítésre, orvosi eszközökre, ipari parkra.

Az „Esély Otthon” programnak köszönhetően, 9 önkormányzati tulajdonú, felújított lakásba költözhettek a pályázaton nyert fiatalok. De ezen túlmenően még számos más projekt szerepelt ebben a programban, melynek a járványhelyzet miatt csak részben tudtunk eleget tenni. A vírushelyzetre tekintettel rendezvényeket, eseményeket, képzéseket mondtunk le, ezért gondoltunk arra, hogy a fennmaradó költség átcsoportosítását kérjük az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Így az eredetileg 60 fiatal helyett, 320 fő 18– 35 év közötti, Hernádnémetiben élő, hiányszakmával rendelkező pályázó nyert el személyenként 100.000 Ft ösztönző támogatást. Fontos megjegyezni, hogy a pályázatra a képviselőtestület közeli hozzátartozói nem pályázhattak. Nagyon örülünk a pozitív visszajelzéseknek, hiszen ilyenkor bizonyosodik be, hogy jó úton haladunk és bizony, segíteni mindig jó érzés.”

A támogatottak között van Héczei Ádám is: „Családommal nemrégen költöztünk Hernádnémetibe. Előtte Miskolcon laktunk, ott nem hallottunk ilyen lehetőségről, hogy így segítenék a fiatalokat. Számunkra az is nagy előrelépés volt, amikor a letelepedési támogatást kaptuk. Nagyon megörültünk, amikor megnyertük az összeget. Két kisgyermekünk van, így jól jött számunkra az „Esély otthon” pályázat. A nevéből is adódóan szeretnénk az otthonunkra és a gyermekeinkre fordítani az összeget, otthonossá és gyermekbaráttá varázsolni a kertünket.

Köszönjük szépen a lehetőséget.” Csáti Szabolcs családja hasonlóan üdvözölte a támogatást. „2016-ban vásároltunk Hernádnémetiben egy régóta üresen álló, romos ingatlant. Évekig újítgattuk, mire sikerült beköltöznünk. Ekkor az önkormányzat 300.000 ft-os letelepedési támogatással segített minket. Azóta gyermekünk született és fiatal, gyermekes családként, valamint mivel hiányszakmával rendelkezünk, lehetőségünk nyílt az „Esély Otthon” projekt ösztönző pályázatának keretein belül újabb támogatást elnyernünk. Ezúttal olyan dologgal korszerűsítjük otthonunkat, ami a kényelmünket szolgálja és csak a későbbiekben tudtunk volna erre áldozni. Köszönjük ezt Hernádnémeti Nagyközség Önkormányzatának. Szeretünk ebben az élhető, fejlődő községben élni.”

Átadták az Esély Otthont, majd elhelyezték a leendő bölcsőde alapkövét.

Az „Esély Otthon” Programról dr. Koncz Zsófia, Fideszes képviselőasszony a következőket mondta el: „Hatalmas öröm számomra, hogy tavaly szeptemberben Novák Katalin miniszter asszonnyal és dr. Orosz Zsolt polgármester úrral közösen adtunk át egy EsélyOtthon program támogatásával elkészült lakást, Hernádnémetiben. A település élen jár a családok támogatásában, amelyet jól mutat, hogy az Esély Otthon programnak köszönhetően kilenc felújított önkormányzati lakásba költözhettek be a fiatalok. Célunk, hogy segítsük a vidék megtartó erejét, a fiatalok helyben maradását és a szülőföldjükre történő hazatérését.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában