szponzorált tartalom

2021.04.22. 08:00

Személyekre szabott segítség

Komplex gazdaságfejlesztési és foglalkoztatási program.

Fotó: TIRED

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat tevékenységének egyik fontos része a munkaerőpiaci helyzet figyelemmel kísérése, kiemelten a fiatalok elhelyezkedésének támogatása. Az önkormányzat 2017-ben készítette el a megye Foglalkoztatási Stratégiáját annak érdekében, hogy a munkahelyek számát és a foglalkoztatás színvonalát növelje – fejtette ki Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

A stratégiát minden évben munkaerő-piaci és munkaerőigény felmérés után felülvizsgáljuk.

A stratégiaalkotás mellett egy komplex gazdaságfejlesztési és foglalkoztatási program megvalósítására is vállalkoztunk. A vállalkozások humánpolitikájának fejlesztése érdekében olyan rendezvényeket szervezünk, ahol a vállalkozások szakemberei hasznos előadásokat hallhatnak, valamint egyéni és csoportos tanácsadáson is részt vehetnek – ismertette a megyei elnök.

Fenntartható fejlesztés

A társadalmi szempontból hasznos célt szolgáló piaci tevékenységek fenntartható fejlesztését is támogatjuk, ezért rendszeresen szervezünk olyan eseményeket is, ahol humánerőforrás-, vállalkozásfejlesztési és marketing szakemberek biztosítanak konzultációs lehetőséget – hangsúlyozta az elnök. Népszerűek a szakmabemutató programok is, ahol az álláskeresőknek lehetőségük nyílik megismerkedni új szakmacsoportokkal, valamint betekintést nyerhetnek egy helyi vállalkozás napi működésébe, és megismerhetik a szakmához, munkakörhöz tartozó elvárásokat. Továbbá fontos a bértámogatási rendszer, valamint azok a személyre szabott képzések és szolgáltatások, melyek az elhelyezkedésben, vagy akár a vállalkozóvá válásban támogatják az álláskeresőket. A megyei önkormányzat tulajdonában álló BORA 94 Megyei Fejlesztési Ügynökség szakemberei a szolgáltatásokat házhoz is viszik: több mint 42 településen tartanak álláskeresési tanácsadást, emellett figyelemmel kísérik és támogatják a programhoz csatlakozók munkaerő-piaci előmenetelét. A koronavírus-járvány a foglalkoztatásban is kihívásokkal teli helyzetet hozott. A munkaerő-piaci és demográfiai folyamatokat tekintve – ennek ellenére – nem állunk rosszul, sőt. Pozitív tendencia figyelhető meg a bérek alakulásában országos viszonylatban is. Persze a foglalkoztatás terén akad még feladat bőven: gondoljunk csak a fiatalok, vagy a halmozottan hátrányos helyzetű csoportok elhelyezkedésére. A szakemberek rendelkezésre állnak, tapasztalataik felhasználásával pedig lehetőség nyílik arra, hogy még inkább személyre és megyénkre szabott projektek valósulhassanak meg – hangsúlyozta a megyei közgyűlés elnöke.

(A borítóképen: Bánné dr. Gál Boglárka)

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában