Szponzorált tartalom

2020.11.23. 11:04

Nem állt meg idén sem a fejlődés

A közfoglalkoztatás keretében végzett tevékenységük továbbra is jól teljesít.

– Településünk fejlődése nem állt meg a pandémia időszaka alatt sem – emelte ki Dr. Mészáros István, Aszaló polgármestere. – Legújabb fejlesztéseink közül az évben a legjelentősebb az új piacterünk kialakítása, melynek keretében a teret térburkolattal láttuk el, fedett pavilonokat helyeztünk ki, továbbá akadálymentes mosdót és raktárhelyiséget építettünk. A piacterületünk folyamatosan nyitva lesz kiszolgálva a lakosságot, az árusoktól pedig nem kérünk díjat a járvány időszaka alatt. A volt tűzoltósági épületre, valamint az új üzemcsarnokra is napelemek kerültek, tovább folytatva településünk zöldenergia-felhasználásra vonatkozó fejlesztéseit. Ezen eszközök a későbbiekben a megtakarítások miatt újabb bevételi forrást jelentenek majd számunkra, melyet Aszaló további fejlesztésére fordíthatunk.

A település vezetője így folytatta: „A vírus elleni harcban folyamatosan kommunikálunk háziorvosunkkal, és ennek mentén igyekszünk védeni a lakosságot. Az önkormányzat hatáskörébe tartozó intézményeket folyamatosan fertőtlenítjük, munkatársainkat védőeszközökkel látjuk el. Igyekszünk az ügyfelekkel és intézményeinkkel is – amennyiben lehetséges – elektronikus úton kapcsolatot tartani, természetesen, ha ez nem lehetséges személyen is konzultálunk. A népkonyhai szolgáltatást településünk két pontján biztosítjuk, hogy ezáltal is kisebb mértékű legyen a koncentrálódása az embereknek, az ide érkezőknek maszkot kell viselniük. Igény esetén a szociális étkeztetésben részt vevők részére továbbra is biztosítjuk az étel kiszállítását. Gyermekeink étkeztetését szintén magunk oldjuk meg, szünidőben saját csomagolású étellel. Településünkön az időkorúakat két gondozónő folyamatosan látogatja. Itt köszönjük meg háziorvosunknak és védőnőinek áldozatos munkáját!”

A polgármester elmondta azt is, hogy a közfoglalkoztatás keretében végzett mezőgazdasági tevékenységük mind az állattenyésztési, mind pedig növénytermesztési ágazatban idén is jól teljesít, bár a Hernád árvize a betakarítást vis maior helyzettel nehezítette.

– A jövő év folyamán pedig további elnyert pályázataink fordulnak kivitelezési szakaszba, melyek közül az egyik legnagyobb várakozás az orvosi rendelőnk várótermének bővítését előzi meg, amely 2021-ben meg fog valósulni – mondta végezetül Dr. Mészáros István.

Borítóképünkön Dr. Mészáros István, Aszaló polgármestere.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában