Szponzorált tartalom

2020.11.25. 11:37

Egy nehéz év után

Kiskinizs egy csendes, teljes infrastruktúrával rendelkező település.

Talán a legnagyobb sikernek a Magyar Falu programban lévő pályázatokat tekintem, amelyben a Református Egyházzal együtt a temetőn lévő ravatalozó és a református közösségi épület felújítása történik, sikeres volt az eszköz pályázatunk is – mondta el Orosz Miklósné polgármester. Megnyert pályázatunk még a Magyar Falu programban az urnafal létesítése és a Rákóczi úti melletti járda felújítása. Ezeket a felújítások a következő éven valósítjuk meg. Az elnyert közösségi pályázataink megvalósítása folyamatban van.

Orosz Miklósné, Kiskinizs polgármestere

Településünk sikeresen pályázott a Téli Tüzelő pályázaton is. Jelenleg a hivatali épület és kultúrház szigetelését végezzük. Folytatódik a tej-kenyér programunk, szünidei gyermekétkeztetések még időben sikerült a nyári kirándulást megtennünk a nyugdíjasokkal és a gyerekekkel Hajdúnánásra.

A közmunka programban pedig az önkormányzati ingatlanok felújítása történt melynek keretében a Kézművesház és kisállatfarm épületén a tető cseréje, víz és fűtésrendszer felújítását végeztük. Az önkormányzati rendezvényekkel is hasonlóképpen állunk, voltak online megtartott műsorok, de a falunapi rendezvény ünnepélyes részét a református templomban megtartottuk július utolsó hétvégéjén, mivel településünk 775 éves évfordulóját is ünnepeltük. Ünnepélyes keretek között Kinizsi Pál szobrát állítottuk fel és időkapszulát helyeztünk el a hivatal udvarán. A fiatalok megtartásával kapcsolatban azt tudom mondani, hogy Kiskinizs egy csendes, teljes infrastruktúrával rendelkező település, közel az autópályához, hozzuk visszük a gyerekeket az óvodába, iskolába, segítjük az iskolakezdést programokat szervezünk, kirándulni visszük őket segítjük a gyermekes családokat – összegzi a polgármester.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában