Hirdetés

2023.12.04. 17:49

Víziközmű-fejlesztés

Tájékoztató a KEHOP-2.1.11-21-2022-00008 sz. projekt fejlesztéseiről

PR cikk

Tisztelt Olvasó!

Az IVÓVÍZ az élet és a fejlődés nélkülözhetetlen eleme, megfelelő mennyiségben és minőségben való biztosítása létkérdés. Az ÉRV Zrt. elkötelezett a fenntartható, minőségi víziközmű-szolgáltatás nyújtása mellett.

2022-ben a többségi tulajdonosi jogkörgyakorló iránymutatásával, az ÉRV. Zrt. és az Építési és Közlekedési Minisztérium konzorciuma pályázatot nyújtott be a KEHOP-2.1.11. kódszámú pályázati felhívásra.

A nyertes pályázatnak köszönhetően mintegy 13,5 Mrd Ft vissza nem térítendő támogatást kapott az a komplex fejlesztési elképzelés, melynek keretében közel 70 km új távvezeték épül, és megvalósul az érintett települések, településrészek biztonságos ivóvízellátása.

A projekt nagyrészt a következő településeket érinti: Arnót, Boldva, Borsodszirák, Bükkszenterzsébet, Felsőzsolca, Gesztely, Gömörszőlős, Kelemér, Meszes, Parasznya, Radostyán, Ragály, Sajókápolna, Sajólászlófalva, Sajópálfala, Sajósenye, Sajószentpéter, Sajóvámos, Serényfalva, Sirok, Szalonna, Szentdomonkos, Tarnalelesz, Tarnaszentmária, Trizs, Varbó, Verpelét, Ziliz, Zubogy.

A fejlesztések kihatással vannak a BRV, a KBRV, az ÓRV, a HRV és az MRV további településeinek hosszú távú biztonságos ellátására is.

Az ÉRV. Zrt. célja, hogy kiválóságra törekedve hatékony és biztonságos szolgáltatást nyújtson, az érdekelt felek megelégedésére.

Projekt azonosító száma:
KEHOP-2.1.11-21-2022-00008

Projekt összköltsége:
13 500 551 656 Ft

Projekt elszámolható összköltsége:

13 450 186 822 Ft

 

Támogatás összege:

 13 450 186 822 Ft
 

Támogatás mértéke: 100%

Kedvezményezett neve:

ÉPÍTÉSI ÉS KÖZLEKEDÉSI MINISZTÉRIUM

(JOGELŐDJE NFP NKFT.)

ÉRV. ÉSZAKMAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS VÍZMŰVEK ZRT.

Projekt címe:

„Borsod megyei regionális víziközmű rendszerek bővítése keretében távvezetékek építése” című projekt; az „ÉRV Zrt. Miskolc-Borsodi régió közötti kooperációs vezeték létesítése” című projekt és a „Verpelét és térsége biztonságos vízellátása” című projekt

 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában