Hirdetés

2023.07.06. 13:59

Egy kerti medence megváltás a nyári forróságban

Az otthoni medencék már nem csak a gyerekeket szolgálják, egész tekintélyes méretű medencét vehetünk a kertbe viszonylag kevés pénzért.

PR cikk

Fotó: freepik

Nem mindenki vízimádó ugyan, sokféleképp hűtjük magunkat, ha beköszönt a nyári hőség, de ha kertes házban lakunk, akkor kihagyott ziccer lemondani a medencéről. Ha van megfelelő helyünk, akkor már anyagilag sem igényel óriási befektetést egy 4x2 méteres vízfelületű medence sem, ami nagyban javíthatja a közérzetünk a nyári időszakban.

Korábban csak gyerekeknek szánt medencék voltak elérhetőek, de a kínálat elképesztő ütemben bővül, az árak pedig évről-évre csökkenek.

A gyerekmedencék értelemszerűen kisebb méretűek és alacsonyabb oldalfallal rendelkeznek, hogy megfeleljenek a biztonsági szükségleteknek. Többféle kialakítás és stílus közül választhatunk, beleértve az egyszerű, kerek medencéket, vagy a játékmedencéket, amelyek csúszdákkal, spriccelőkkel és egyéb vízi játékokkal vannak felszerelve. Ezek a medencék könnyen felállíthatók és elbontásuk is egyszerű, így könnyen tárolhatók a szezonon kívül.

Gyermekmedence termékajánlatunk:

A felnőtteknek való medencék jóval nagyobb méretűek és mélyebbek, hogy a felnőttek kényelmesen tudjanak benne úszni vagy hűsölni. Strapabíró anyagból készülnek, például megerősített PVC-ből vagy poliészterből, hogy hosszú élettartamot biztosítsanak.

Egy jó minőségű medencét éveken át használhatunk, ha megfelelő gondossággal használjuk és tároljuk. Érdemes néhány szabályt figyelembe vennünk a használatához, hogy sokáig szolgálhassanak minket.

Felnőtt- és prémium kategóriás medence termékajánlatunk:

A telepítés során mindig győződjünk meg róla, hogy a medence egyenes talajra kerül, illetve tegyünk alá valamilyen alátét anyagot, például vastag fóliát vagy szövetet. A vízellátás megoldása esszenciális a felállításhoz, legyen megfelelő a vízáramlás, hogy rövid idő alatt feltölthessük a medencét.

A folyamatos tisztítás elengedhetetlen, ha egész szezonban szeretnénk használni a medence vizét. Ellenőrizzük és tisztítsuk rendszeresen a medence szűrőjét, és cseréljük ki a szűrőbetétet, amikor szükséges. Használjon pH-tesztert vagy pH-mérőt a víz pH-értékének ellenőrzésére, és szükség esetén állítsa be a megfelelő pH-szintet.

A víz fertőtlenítéséhez leggyakrabban klórt vagy más vízfertőtlenítőszert használnak a víz tisztítására. Kövesse a gyártó ajánlásait a vízfertőtlenítőszerek mennyiségének és alkalmazásának meghatározásához.

Medence karbantartó- és kiegészítő eszközök, termékajánlatunk:

A tárolásra érdemes odafigyelni, ha sokáig szeretnénk használni medencénket. Alaposan tisztítsuk és szárítsuk meg a medence elemeit, miután leengedtük belőle a vizet. A tárolás helyéül pedig válasszunk száraz és szellős helyet, hogy elkerüljük a penészedést. A legjobb az, ha ugyanabba a tárolódobozba vagy zsákba kerül, amelyben hazahoztuk és ott várja a következő nyarat a pincében, vagy garázsban pihenve.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában