Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Mindig újat tudnak és akarnak kínálni

Nagyrozvágy elkötelezett amellett, hogy a szolgáltatások minél szélesebb körét tegyék elérhetővé a községben.

A közösségi rendezvényekre is nagy hangsúlyt helyez Hogya Orsolya polgármester. Fotó: PH

Aki évente legalább egyszer ellátogat Nagyrozvágyra, az mindig valami újat fedez fel a településen: vagy a közintézmények újulnak meg, korszerűsödnek, vagy egy új rendezvényt hirdetnek a plakátok, vagy éppen a közterületeket díszíti egy-egy újabb látványelem. Az elmúlt évek fejlesztéseiről és további terveikről Hogya Orsolya polgármester asszonyt kérdezzük.

 

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minél élhetőbb települést teremtsünk az itt élők számára. A szolgáltatások minél szélesebb körét tegyük elérhetővé községünkben, és a szabadidő kulturált és hasznos eltöltésére is különféle alternatívákat kínáljunk a lakosságnak és a hozzánk ellátogatóknak” – mondja a polgármester asszony. Ennek a célnak az elérése érdekében az elmúlt évek pályázati lehetőségeit maximálisan kihasználták, ennek köszönhetően számos fejlesztést tudtak megvalósítani a településen. A különböző operatív programok nyújtotta lehetőségeket kiaknázva két évvel ezelőtt az orvosi rendelőnek és a védőnői szolgálatnak helyt adó ingatlan kapott teljesen új külsőt és belsőt egy sikeres TOP-pályázatnak köszönhetően.

 

Az EFOP pályázati konstrukció keretében pedig a „Jó kis hely” elnevezésű, hátrányos helyzetű gyerekeket célzó programnak sikerült új otthont adniuk egy meglévő épület átalakításával.

 

Nem dőlhetnek hátra

 

A település a Magyar Falu Program különböző felhívásain is sikeresen szerepelt. Jelenleg zajlik a polgármesteri hivatal felújítása és korszerűsítése, illetve a napokban vehette át a község falugondnoki szolgálata az új falugondnoki autót.

 

Szintén a tavalyi év eredménye a II. Levendula Fesztivál lebonyolítása, amely ugyancsak pályázati segítséggel tudott megvalósulni. Ismét egy olyan színvonalas rendezvényt sikerült a településnek megrendezni, amely méltán tett nagy hírnévre szert a térségben.

 

Amikor településfejlesztésről beszélünk, a pályázatok mellett az önkormányzat nagyban számít a Start közfoglalkoztatási programokra is. A kisebb léptékű beruházásokat jellemzően közfoglalkoztatási program keretében valósítják meg, így újulhatott meg a temető, a ravatalozó, és épült közfürdő. Jelenleg egy nagyobb projektbe vágva mini bölcsődét alakít ki az önkormányzat Nagyrozvágyon.

 

„A munka ezzel természetesen nem áll meg. Nem dőlünk hátra, továbbra is keressük azokat a fejlesztési irányokat és szükségleteket, amelyek megvalósításával a község és lakossága gazdagodhat” – teszi egyértelművé céljaikat Hogya Orsolya. Ezzel összhangban jelenleg is több települési pályázatuk van a beadás szakaszában. Közösségszervező munkatárs foglalkoztatására, illetve szolgálati lakás felújítására pályáznak, amelyek sikerében nagyon bíznak.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában